Nieuws: Kaagbaan in onderhoud, meer inzet andere banen

De Kaagbaan krijgt een doordeweekse onderhoudsbeurt. Hierdoor is de baan van maandag 31 oktober tot en met vrijdag 4 november en op maandag 7 en dinsdag 8 november niet inzetbaar voor het vliegverkeer. We verwachten dat deze dagen meer vliegtuigen landen op de Zwanenburgbaan en de Aalsmeerbaan. Het vertrekkend vliegverkeer maakt meer gebruik van de Zwanenburgbaan, de Aalsmeerbaan en de Buitenveldertbaan.

Gepubliceerd op: 13 oktober 2022

Geen werkzaamheden in het weekend

Het onderhoud aan de Kaagbaan vindt niet in het weekend plaats. Dit komt vanwege een tekort aan elektrotechnische specialisten die het werk kunnen uitvoeren en medewerkers die toezien op dit werk vanwege veiligheidsvoorschriften. Vandaar dat het onderhoud na het weekend op nog twee doordeweekse dagen gebeurt, wanneer deze medewerkers wel beschikbaar zijn. Het voordeel hiervan is dat in het weekend van 5-6 november de Kaagbaan inzetbaar is en er minder gebruik hoeft te worden gemaakt van de andere banen.

Herstellen, maaien en schoonmaken

Tijdens de onderhoudsperiode werken we onder andere aan het herstel van het asfalt, de baanmarkeringen, het schoonmaken van de verlichting en het vervangen van lampen van de Kaagbaan. Ook maaien we het gras, we controleren de elektra en kabels en we doen enkele kleine reparaties. Eventueel spoelen we de afvoeren voor regenwater door. Het baanonderhoud doen we in samenwerking met Heijmans.

Welke baan is in gebruik?

Welke banen er tijdens het onderhoud aan de Kaagbaan in gebruik zijn, hangt onder meer af van de weersomstandigheden (buien, windkracht- en richting), de beschikbaarheid van de banen en het aanbod van vliegverkeer. Heb je vragen over het vliegverkeer? Het team van BAS, Bewoners Aanspreekpunt Schiphol, staat voor je klaar. Kijk op bezoekbas.nl of bel 020 601 5555.

Lees meer over het baanonderhoud op deze pagina