Nieuws: Kaagbaan alleen beschikbaar als verkorte startbaan en voor landen overdag

Vanaf maandag 23 mei tot en met maandag 6 juni is de Kaagbaan alleen beschikbaar als verkorte startbaan. Ook kan er alleen overdag geland worden op de Kaagbaan. Dit komt door werkzaamheden aan de taxibaan die tussen de Kaagbaan en de Aalsmeerbaan ligt. Hierdoor is de kop van de Kaagbaan niet toegankelijk voor vliegtuigen. Bovendien staan de landingssystemen en de baanverlichting uit. De andere banen, en met name de Zwanenburgbaan en Buitenveldertbaan, zullen deze periode meer in gebruik zijn.

Gepubliceerd op: 23 mei 2022

Verkorte startbaan

Tijdens het groot onderhoud aan de Aalsmeerbaan zijn er werkzaamheden aan de taxibaan die tussen de Kaagbaan en de Aalsmeerbaan ligt. Dit heeft gevolgen voor de inzetbaarheid van de Kaagbaan: er kan alleen gestart worden richting het zuiden op een korter deel van de baan. Vliegtuigen die de hele lengte van de baan nodig hebben, zullen deze periode vertrekken vanaf een andere startbaan en ’s nachts vanaf de Zwanenburgbaan.

Overdag landen

Door de werkzaamheden bij de kop van de Kaagbaan zijn het landingssysteem en de verlichting van deze baan niet beschikbaar. Hierdoor is de Kaagbaan niet inzetbaar als landingsbaan in de late avond, ’s nachts en bij slecht zicht overdag, bijvoorbeeld tijdens mist of bij laag hangende bewolking. Bij slecht zicht overdag kan de Buitenveldertbaan worden gebruikt als landingsbaan. Ook kan eventueel de Zwanenburgbaan worden ingezet als landingsbaan, zowel overdag als 's nachts.