Nieuws: Jaarlijkse onderhoudsbeurt voor Aalsmeerbaan 22-31 mei

De Aalsmeerbaan is van maandag 22 mei tot en met woensdag 31 mei in onderhoud. Hierdoor is de start- en landingsbaan niet beschikbaar voor vliegverkeer. De vliegtuigen die normaal starten vanaf of landen op de Aalsmeerbaan maken in deze periode meer gebruik van de andere banen. Tijdens piekmomenten zal voornamelijk de Buitenveldertbaan als tweede start- of landingsbaan worden ingezet.

Gepubliceerd op: 3 mei 2023

Reparaties, schoonmaken en grasmaaien

Tijdens het onderhoud aan de Aalsmeerbaan herstellen we de baan waar nodig en voeren we kleine reparaties uit. We maken de lampen schoon, controleren de kabels en elektra en maaien het gras rondom de baan. Ook spoelen we de afvoeren van de baan door. Omdat de Aalsmeerbaan tijdens deze werkzaamheden niet in gebruik is voor vliegverkeer, is er ook gelegenheid om de taxibanen rondom te controleren en de bebording aan te passen. We voeren deze geclusterde werkzaamheden uit in samenwerking met Heijmans.

Volg het vliegverkeer live

Wil je weten welke wanneer een start- of landingsbaan in gebruik is, kijk dan in de Notifly app of ga naar bezoekbas.nl. Heb je vragen over het baanonderhoud of het vliegverkeer, neem dan contact op met BAS, Bewoners Aanspreekpunt Schiphol via 020 601 5555.