Nieuws: Hoogvliegers beleven dag om nooit te vergeten

Het was een bijzondere dag op Schiphol, zaterdag 11 maart. Die dag bezochten namelijk veertig kinderen en hun ouders, broertjes en zusjes de luchthaven in het kader van de Hoogvliegersdag van Stichting Hoogvliegers.

Gepubliceerd op: 14 maart 2023

Deze stichting laat zieke of gehandicapte kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 17 jaar een bijzonder en onvergetelijk luchtvaartavontuur beleven. Een dag geen zorgen, een dag zonder ziekte of handicap, een dag waarop deze kinderen boven zichzelf uitstijgen en meer dan bijzonder zijn. Kortom: een dag die ze niet snel zullen vergeten.

Stoepkrijten op de startbaan

De Hoogvliegers die 11 maart naar Schiphol kwamen, hadden voor even een heuse start- en landingsbaan voor zichzelf. Op de Zwanenburgbaan (die momenteel in onderhoud is) leefden ze zich naar hartenlust uit met stoepkrijt. Ze bezochten daarnaast ook de Brandweerpost Sloten, waar ze leerden hoe de brandweer op Schiphol een brandend vliegtuig blust. Als klap op de vuurpijl reden de Hoogvliegers een echte Runway Run waarbij ze in verschillende voertuigen over de start- en landingsbanen en taxibanen reden.

Bekijk de video over de Hoogvliegers onderaan de pagina.

IJsberen in actie

Ook op Schiphol-Oost hadden verschillende organisaties flink uitgepakt om er een mooie dag van te maken. De sleepdienst van de KLM stond klaar met een voertuig en de brandweer liet ook hier van alles zien. Verder waren onder meer een marshaller, een birdcontroller en de Douane en de politie aanwezig om vragen te beantwoorden. Zelfs een aantal IJsberen (de sneeuwvloot van Schiphol die in de winter het terrein ijsvrij maakt) kwamen langs om hun voertuig te laten zien en over hun werk te vertellen.

Meer informatie

Wil je meer weten over het werk van de Stichting Hoogvliegers? Kijk dan hier.