Nieuws: Buitenveldertbaan vanaf 6 september in onderhoud

In september gaat de Buitenveldertbaan in onderhoud. Hierdoor is deze baan van 6 tot en met 17 september niet beschikbaar voor vliegverkeer. In deze periode wordt mogelijk de Schiphol-Oostbaan ingezet als landingsbaan. Dit kan in het geval van harde (zuid)westenwind zijn of wanneer buien de nadering naar de Polderbaan en de Zwanenburgbaan belemmeren. Naar verwachting zijn hierdoor ook de Aalsmeerbaan en de Zwanenburgbaan iets meer in gebruik. Het vliegverkeer zal bij normale weersomstandigheden voornamelijk gebruik blijven maken van de Polderbaan en de Kaagbaan.

Onderhoud Buitenveldertbaan

Gepubliceerd op: 2 september 2021

Buitenveldertbaan

De Buitenveldertbaan is 45 meter breed en 3.450 meter lang. De baan heeft een oost-westelijke ligging waardoor er bijvoorbeeld bij westenwind op geland kan worden vanuit het oosten. Meestal wordt de Buitenveldertbaan in piekmomenten ingezet als tweede start- of landingsbaan of wanneer de omstandigheden, zoals het weer, het aanbod van vliegverkeer en de beschikbaarheid van andere banen daarom vragen.

Onderhoudswerkzaamheden

De onderhoudswerkzaamheden starten op maandagochtend 07:00 uur. Het asfalt wordt waar nodig gerepareerd en we verwijderen het rubber dat de vliegtuigbanden hebben achtergelaten op de baan. Ook vervangen we verlichting en armaturen en maaien we het gras rond de Buitenveldertbaan. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd in samenwerking met Heijmans. De baan is continu buiten gebruik van maandag 6 september tot dinsdag 14 september. Vanaf dinsdag 14 september tot en met vrijdag 17 september is de baan in de avond en de nacht wel inzetbaar. De baan zal naar verwachting weer volledig inzetbaar zijn op 17 september rond 18:00 uur.

Vragen?

Heb je vragen over het vliegverkeer tijdens het baanonderhoud? Het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS) staat je graag te woord. Ga naar bezoekbas.nl of bel met BAS via 020-6015555. Met de Notifly app kan je het vliegverkeer rondom Schiphol live volgen. Download Notifly hier.