Nieuws: Actieplan om geluidshinder terug te dringen

Schiphol werkt op dit moment hard aan een actieplan waarmee we geluidshinder willen terugdringen. Eind dit jaar en begin volgend jaar gaan we met jou in gesprek over ons Uitvoeringsplan Hinderreductie. Want we zijn benieuwd wat jij van de maatregelen vindt en of dit voor jou gaat bijdragen aan een prettiger leefomgeving.

Gepubliceerd op: 7 oktober 2019

Balans tussen lusten en lasten

Als buur van Schiphol weet je wat het is om dichtbij een internationale luchthaven te wonen. Aan de ene kant ligt de wereld aan je voeten en heb je misschien wel dankzij Schiphol een inkomen. Maar aan de andere kant ervaar je ook de lasten van het vliegverkeer in de vorm van geluidsoverlast. Schiphol en haar partners werken op dit moment hard aan een actieplan waarmee we geluidshinder willen terugdringen.

Uitvoeringsplan Hinderreductie

Het actieplan maken we samen met Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL), KLM, andere luchtvaartmaatschappijen en sectorpartners. Het gaat om maatregelen om geluidshinder terug te dringen en de leefomgeving te verbeteren. In dit actieplan zijn vele suggesties opgenomen, die we onder meer vanuit het Regioforum hebben ontvangen. Daarnaast kijken we naar de top-20 klachten die bij het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS) zijn binnengekomen. En we nemen de resultaten mee van diverse gesprekken die wij in de afgelopen maanden hebben gevoerd met bewoners en bestuurders in de regio Schiphol.

Zodra het concept klaar is, gaan we met jou in gesprek over de maatregelen. De aankondiging hiervoor volgt via de burennieuwsbrief en deze website.