Nieuws: Aalsmeerbaan vanaf 6 juli weer inzetbaar voor vliegverkeer

Na ruim drie maanden als parkeerplaats te hebben dienstgedaan, is de Aalsmeerbaan vanaf 6 juli weer inzetbaar als start- en landingsbaan voor het vliegverkeer. Daarmee kunnen de buren die onder de routes van en naar de Aalsmeerbaan wonen weer geluidshinder van startende en landende vliegtuigen vanaf deze baan gaan ervaren. De Aalsmeerbaan wordt, net als de Zwanenburgbaan of Buitenveldertbaan, ingezet als extra start- of landingsbaan of als de wind- en weersomstandigheden en/of de beschikbaarheid van de andere banen daarom vragen.

Aalsmeerbaan vanaf 6 juli weer inzetbaar voor vliegverkeer

Gepubliceerd op: 24 juni 2020

Baangebruik

We maken bij voorkeur gebruik van de Polderbaan en de Kaagbaan als start- en landingsbaan voor het vliegverkeer. Indien nodig, kan vanaf 6 juli op piekmomenten ook de Aalsmeerbaan weer worden ingezet. Welke baan wordt ingezet, hangt af van de beschikbaarheid, de veiligheid, het zicht, de wind- en weersomstandigheden, de milieuregels en regels voor baangebruik. Bekijk het baangebruik op Schiphol.

Wat kun je als omwonende ten zuiden van Schiphol verwachten?

Op piekmomenten wordt een extra baan ingezet. Dit kan de Aalsmeerbaan zijn, maar ook de Zwanenburgbaan of de Buitenveldertbaan. We verwachten een piekmoment in de ochtend (tussen circa 09:00 – 10: 00 uur) met voornamelijk vertrekkend vliegverkeer en in de middag (tussen circa 13:00 en 14:00 uur) met voornamelijk landend verkeer. Vanaf 6 juli kan de Aalsmeerbaan in de startpiek ’s ochtends worden ingezet bij wind uit zuidelijke richting en in de landingspiek ’s middags bij wind uit noordelijke richting. Lees meer over baancombinaties.

Voor meer informatie over het gebruik van de Aalsmeerbaan ga je naar bezoekbas.nl. Bel met het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol voor meer informatie of vragen over het vliegverkeer: 020-6015555.