Nieuws: Aalsmeerbaan in onderhoud van 2 tot 7 november

De Aalsmeerbaan gaat begin november in onderhoud en is dan niet beschikbaar voor vliegverkeer. De werkzaamheden starten op maandagochtend 2 november om 07.00 uur en duren tot zaterdagavond 7 november 19.00 uur. Hierdoor verwachten we in deze periode meer inzet van de Buitenveldertbaan. Ook kan de Zwanenburgbaan in zuidelijke richting meer in gebruik zijn. Welke banen tijdens deze periode worden ingezet, hangt onder andere af van de wind en andere weersomstandigheden.

Gepubliceerd op: 15 oktober 2020

Rubber verwijderen

Tijdens het onderhoud aan de Aalsmeerbaan herstellen we het asfalt, vervangen we de verlichting waar dat nodig is en verwijderen we het rubber dat vliegtuigbanden achterlaten bij de landing. Het asfalt op een landingsbaan is namelijk veel stroever dan bijvoorbeeld het asfalt van de snelweg. Als een vliegtuig landt op een nieuwe laag asfalt, blijft er zo maar tien kilo (!) rubber achter op de baan. Naarmate de baan meer gebruikt is, wordt dat minder. Dan blijft er gemiddeld nog zo’n vier tot zes kilo rubber per landing ‘plakken’.

Bekijk hier de planning van het baanonderhoud op Schiphol.

Voor meer informatie of vragen over het vliegverkeer tijdens de onderhoudswerkzaamheden kun je contact opnemen met het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol via 020-6015555 of via bezoekbas.nl.