Nieuws: 2.000 buren bezoeken de Schiphol Burendagen

In het weekend van 6 en 7 april landden er geen vliegtuigen op de Zwanenburgbaan, maar buren! Op de start- en landingsbaan die momenteel in onderhoud is, konden de buren alles te weten komen over onder meer baanonderhoud, vliegveiligheid en de dagelijkse gang van zaken op Schiphol. Zeker 850 kinderen hebben de Zwanenburgbaan versierd met kunstwerken van stoepkrijt.

Gepubliceerd op: 11 april 2019

Bekijk de Youtube video

Op de baan

Naast stoepkrijten waren er verschillende activiteiten op de baan, met onder meer de brandweer, sneeuwvloot, ambulancedienst, vogelwachters en marshallers (iemand die met handgebaren een vliegtuig naar zijn plek loodst). Medewerkers van Heijmans en Schiphol vertelden over baanonderhoud, dat ook dit weekend gewoon doorging. Bij het ontvangst van de buren op Schiphol was ook de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) aanwezig met VR-brillen en de Douane presenteerde ingenomen smokkelwaar.

Vrijwilligers

De Schiphol Burendagen zijn mogelijk gemaakt door de inzet van ruim 90 Schiphol vrijwilligers en 40 vrijwilligers vanuit andere organisaties op de luchthaven, zoals LVNL, Douane en onderhoudsaannemer Heijmans.

Groot onderhoud Zwanenburgbaan

Dag en nacht werken zo'n 200 medewerkers in verschillende ploegen hard door om de periode van onderhoud niet langer dan strikt noodzakelijk te laten duren. Tijdens dit baanonderhoud volgen de vliegtuigen de vliegroutes van en naar de Buitenveldertbaan en de Kaagbaan. Naar verwachting nemen we de Zwanenburgbaan op maandagavond 22 april weer in gebruik voor het vliegverkeer.