Nieuws: 132 mensen vinden passend werk op Schiphol

Ondanks de coronacrisis zijn er het afgelopen jaar 132 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk gegaan op Schiphol. Een mooi resultaat van de samenwerking gemeente Amsterdam, Werkgevers Servicepunt Groot-Amsterdam en Luchtvaart Community Schiphol die vorig jaar gestart is.

Schiphol tower and parked planes during covid-19

Gepubliceerd op: 20 april 2021

Afstand tot arbeidsmarkt

De samenwerking is gericht op het laten instromen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en het creëren van banen in diverse branches, zoals de schoonmaak, retail, horeca, beveiliging en logistiek. In het afgelopen jaar zijn voornamelijk mensen ingestroomd in de logistiek. Op de luchthaven zijn relatief veel banen voor praktisch opgeleiden.

Blij met samenwerking

Francien David, directeur Luchtvaart Community Schiphol, vertelt: ‘We zijn heel blij dat we met deze samenwerking zo’n mooi resultaat hebben kunnen bereiken. Gelukkig zijn er ondanks de moeilijke tijd die de luchtvaart doormaakt ook nog bedrijven, zoals in de logistiek, die nog steeds mensen nodig hebben. Onze ambitie om een inclusieve luchthaven te willen zijn is onveranderd. We focussen ons hierbij op de mogelijkheden die er wel zijn.’

Duurzame arbeidsmarkt

Bij Luchtvaart Community Schiphol zijn ruim 45 werkgevers aangesloten. De netwerkorganisatie met als partners Royal Schiphol Group, het ROC van Amsterdam en KLM verbindt bedrijfsleven, onderwijs en overheid en richt zich op het duurzaam versterken van de arbeidsmarkt op Schiphol. Het Werkgevers Servicepunt Groot-Amsterdam helpt werkzoekenden met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan. Het servicepunt is een samenwerkingsverband van UWV, Pantar, AM match en de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel, De Ronde Venen en Uithoorn.