Calling all Innovators!: Calling all Innovators!

Wij zijn de Innovation Hub van Royal Schiphol Group – we zijn op een missie om de toekomst van luchtvaart te exploreren én te vormen. Ons team met ondekkingsreizigers is op zoek naar ster-studenten die ons wat extra (denk)kracht kunnen geven. Ben jij net zo onwetend over de toekomst als wij maar ben je wel belust om deze samen te ontdekken?

Bij de Innovation Hub is er altijd ruimte voor innovators die maan en mars met ons willen ontdekken. Nieuwsgierig? Oud en huidige stagiairs delen hier hun inspirerende reizen en de horizon van mogelijkheden van een stage binnen de Hub.

Maak kennis met onze stagiairs

Hi ik ben Niels van Dijk. Ik heb als stagiair op het Taxibot project meegedraaid. Het doel van dit project is om vliegen duurzamer te maken door de uitstoot van de grond operaties te verminderen. Binnen de Innovatie Hub ben ik vanaf het begin in de dagelijkse operatie meegenomen en was het te gek om in een omgeving te werken met collega’s die allemaal zeer gepassioneerd zijn over de luchtvaart. Gedurende mijn Schiphol tijd heb ik door aan fundamentele veranderingen te werken geleerd dat een solide concept alleen niet genoeg is maar begrip van het concept door je stakeholders net zo belangrijk is om het hele ecosysteem aan boord te krijgen.

Niels van Dijk, Stagiair Autonomous Airside

Hi toekomstige stagiairs! Ik ben Victor Verboog, een student aan de TU Delft. Ik zit tegen het einde van mijn master Strategic Product Design. De afgelopen zes maanden heb ik gewerkt aan mijn afstudeeronderzoek over elektrisch vliegen. Binnen de Innovation Hub valt dit binnen de innovatie familie Sustainable Aviation. Binnen dit project heb ik gewerkt aan een lonkend perspectief voor elektrisch vliegen, wat betekent: schetsen wat de mogelijke toekomst van elektrisch vliegen behelst en hoe Schiphol dit kan integreren in het portfolio.

De afgelopen maanden heb ik enorm veel geleerd. Werken op een innovatie afdeling binnen een corporate omgeving, samenwerken met gedreven collega’s, werken aan positieve impact op de wereld maar ook simpele dingen zoals werken achter je laptop in de woonkamer en tegelijkertijd succesvolle interactie hebben met stakeholders en collega’s. Ik heb ook veel geleerd over mezelf en de industrie. Mijn grootste highlights waren de dagelijks stand-ups. Tijdens deze stand-ups komt het hele team, in mijn geval virtueel, bij elkaar om kort toe te lichten wat je gister hebt bereikt en wat je vandaag wilt behalen. Deze momenten waren niet alleen van belang om mijn collega’s te zien tijdens het remote werken maar ook om hulp te kunnen vragen als ik ergens tegenaan liep. Keer op keer konden mijn teamgenoten mij zo helpen als ik vragen had waardoor mijn voortgang constant bleef. De Innovatie Hub heeft me doen realiseren dat innovatie niet een one-man’s job is, maar een team effort, iets wat dagelijks duidelijk werd.

Victor Verboog, Afstudeer Stagiair Sustainable Aviation

Bonjour, ik ben Pauline, een Franse studente. Ik studeer aan de Universiteit van Wageningen waar ik de master milieuwetenschappen volg, ik specialiseer me hierbinnen in luchtkwaliteit. Ik ben in september 2020, midden in coronatijd, gestart bij de Innovatie Hub binnen de familie Healthy Environments. Als niet-Nederlander die vanuit huis studeert was ik aan het begin huiverig, maar desondanks ben ik warm verwelkomd en fijn betrokken in het team, zelfs al werken we allemaal online. Het team is jong, open-minded en toegewijd om Schiphol op een duurzame manier te helpen ontwikkelen. Als stagiaire ben ik gelijk bij alle belangrijke projecten betrokken die belangrijk voor mij waren en heb ik de kans gekregen om een kijkje te nemen aan airside terwijl er maar weinig mensen toegang wordt verstrekt. Don’t think twice! Naast dat je veel leert over werken in een groot bedrijf zal het ook voor jou een interessante ervaring zijn en voeg je je bij een fantastisch team dat je alles zal geven om je aanwezigheid tot een succes te maken.

Pauline Olivier, Stagiair Healthy Environments

Als vierdejaars Aviation Logistics student was ik gemotiveerd om een uitdagende en interessante afstudeeropdracht te vinden en heb ik contact opgenomen met de Innovatie Hub. Ondanks de moeilijke tijd voor de luchtvaart hebben ze me vol enthousiasme aan boord genomen om af te studeren op de wenselijkheid van autonome technologieën in relatie tot baggage capaciteit. Wat mij motiveert is dat ik mij nooit een stagiaire heb gevoeld maar een young-professional die een verschil kan maken binnen het team.

Elke collega binnen de Innovation Hub heeft enorm veel waardevolle expertise en samen wordt er gewerkt aan prachtige innovaties. Het team heeft me geleerd om buiten mijn comfortzone te stappen en buiten alle ‘boxes’ te denken. Ook leer ik veel over hoe ik mijn perspectief positief kan houden! Er zijn geen fouten en dat alles een stap is naar het hogere doel. Ik ben trots om mezelf een innovator te noemen en ben blij dat ik deel mag uitmaken van dit leuke team. Bij de Innovatie Hub ga je een ervaring tegemoet door op een verfrissende manier te werken en vind je een plek waar de sky the limit is.

Lonneke van Wieren, Afstudeer Stagiair Autonomous Airside & Future Baggage

Nog steeds nieuwsgierig?

Neem contact op met een van onze Innovation Leads en we lanceren een meeting om jouw missie en de mogelijkheden bij de Hub te exploreren!

Jan Zekveld – Jan.Zekveld@schiphol.nl
Larissa Plink – Larissa.plink@schiphol.nl

Lees ook de vorige blogs

 • Nieuw onderzoekslab ultrafijnstof op het platform

  Gepubliceerd op:

  Op twee plekken aan de D-pier is een onderzoekslab geopend. Om ultrafijnstof te meten, maatregelen te testen en experimenten te doen met innovatieve ideeën.

 • Hightech reizen op Schiphol

  Gepubliceerd op:

  Reizen via Schiphol wordt steeds slimmer, veiliger en duurzamer door allerlei nieuwe technologieën en innovaties op en rond de luchthaven.

 • Voorspellen wachttijden bij security

  Gepubliceerd op:

  In 2019 deden we een proef om reizigers te informeren over de ideale aankomsttijd op de luchtvaarthaven om zo snel mogelijk door de securitycontrole te gaan.