Snellere innovaties voor passagier en luchthaven: Samenwerking met TU Delft

Royal Schiphol Group en TU Delft gaan de krachten bundelen voor de beleving van de reiziger en het proces op de luchthaven. Samen willen we op een creatieve manier nieuwe innovatieve producten en diensten sneller ontwikkelen en problemen oplossen. De faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft biedt en ontwikkelt kennis op het gebied van strategisch design, Schiphol biedt een levend laboratorium aan op de luchthavens. In de komende vijf jaar gaan er 40 afstuderende studenten en PhD kandidaten van de TU Delft in de operatie van de onze luchthavens aan de slag.

De samenwerking richt zich op het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten in het 'living lab' van Amsterdam Airport Schiphol, Rotterdam The Hague Airport, Eindhoven Airport en Lelystad Airport. De focus ligt daarbij op de beleving van de reiziger en de toekomst van de operatie van de luchthaven. Tegelijkertijd wordt er wetenschappelijke kennis ontwikkeld op het gebied van mobiliteit.

Lees ook de vorige blogs

  • Tap&go met je Digital Travel Credential!

    Gepubliceerd op:

    Kun je met een digitaal reisdocument sneller boarden en de grens passeren? Op verzoek van de EU testen we samen met de overheid en KLM een DTC.

  • Test afvangen ultrafijnstof met druppels

    Gepubliceerd op:

    We werken hard aan het verminderen van de hoeveelheid ultrafijnstof. Een mogelijkheid is het gebruik van waterdruppels om ultrafijnstof uit de lucht te halen.

  • Autonome Bussen

    Gepubliceerd op:

    Onze ambitie: tegen 2050 's werelds meest duurzame en toonaangevende luchthavens exploiteren. Daarom starten we met het testen van autonome bussen op airside.