Volop leesplezier op Schiphol

Als je een beetje een boekenwurm bent, kun je je hart ophalen op Schiphol. We hebben niet alleen diverse winkels met een uitgebreid aanbod literatuur. Maar ook een Airport Library waar je in boeken kunt snuffelen of waar je terecht kunt om te lezen. Bovendien hebben we op de luchthaven meer dan genoeg comfortabele plekken waar je lekker kunt gaan zitten met een goed boek voor je vlucht vertrekt. Lees maar snel verder!

Verschillende boekhandels

Of je nu op zoek bent naar een nieuw boek om je te vermaken tijdens je vlucht, of naar het perfecte literaire cadeau voor vrienden of familie, op Schiphol zit je goed. Van thrillers en romans tot kinderboeken en reisgidsen – de winkels op de luchthaven zijn er voor alle leeftijden en interesses. Op verschillende plekken na security vind je News & Books winkels, er zijn zes vaste locaties en één pop-up winkel. Ze hebben een ruim assortiment Nederlandse en Engelse boeken en diverse internationale tijdschriften.

Travel Books & Electronics verkoopt reisgerelateerde boeken, dus een prima plek om nog een reisgids te scoren ter voorbereiding op je reis. Je vindt Travel Books & Electronics in Lounge 2. Heb je niet veel tijd voor je aan boord gaat, maar wil je nog snel een boek meepakken? Dan kun je terecht bij V!ZZ!T (waar je ook terecht kunt voor cadeaus en andere populaire items) op de C-Pier, en bij de bekende keten WHSmith (die ook drankjes en snacks verkoopt) op de D- en F-Pier.

Airport Library

Wist jij dat Schiphol de eerste luchthaven was met een eigen bibliotheek? Kom gerust langs voor een bezoekje, blader door de boeken, pak een boek en ga lekker even zitten lezen. Als paperbacks niet helemaal jouw ding zijn dan kun je op de iPads en touchscreens van de bibliotheek verhalen ontdekken via beelden. Je kunt ook gebruik maken van het boekenruilsysteem: reizigers kunnen boeken achterlaten die ze uitgelezen hebben en een ander achtergelaten boek meenemen.

Onze bibliotheek is ook een geweldige plek om te bezoeken met kinderen. Je vindt er planken vol kinderboeken in verschillende talen, waaronder Nederlands, Engels, Turks, Arabisch en Pools. Ook kun je Nederlandse muziek ontdekken in de bibliotheek. Scan de QR-code om te luisteren naar een mooie selectie pop, jazz, dance en klassieke muziek uit Nederland. De Airport Library is 24 uur per dag, 365 dagen per jaar geopend. Je vindt de Airport Library op de Holland Boulevard, tussen Lounge 2 en 3.

Leesplekken

Als je eenmaal voorzien bent van leesmateriaal, wil je natuurlijk een gezellige en comfortabele plek vinden om lekker te genieten van je boek. Gelukkig zijn er een hoop geschikte leesplekken op Schiphol. Heb je een boek geleend uit de Airport Library? Dan hoef je niet lang te zoeken, want je vindt daar in de buurt veel verschillende leesplekken, zoals fijne zitjes, banken en fauteuils. In Lounge 2 kun je naar boven om even aan de drukte te ontsnappen. In de omgeving van het Meditation Centre kun je in alle rust een boek lezen.

Lees je liever tussen het groen? Dan zit je goed in het Airport Park in Lounge 1, een groene oase met ligstoelen en zitzakken. En natuurlijk kun je ook altijd neerstrijken in een van onze gezellige cafés om onder het genot van een kop koffie te genieten van je leesvoer.

Veel leesplezier!

Lees ook de vorige blogs

 • Plantaardige bonanza op Plaza

  Gepubliceerd op:

  Je vindt steeds meer vleesvrije maaltijden en snacks op Schiphol dus ook vegetariërs zitten hier goed. Op Schiphol Plaza geniet je van een plantaardige bonanza!

 • Een dag in het leven van… een projectcontroller

  Gepubliceerd op:

  We vroegen projectcontroller Isho Toma naar zijn functie op de afdeling Finance & Control van Schiphol en ontdekten dat het een veelzijdige rol is.

 • Ook Schiphol herdenkt met twee minuten stilte

  Gepubliceerd op:

  Eens per jaar is het 2 minuten stil op Schiphol. Want ook hier herdenken we de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en latere oorlogssituaties.