Rondje om de wereld: gelukkig nieuwjaar!

Wist je dat Schiphol samenwerkt met luchthavens wereldwijd? En dus mogen we op 31 december en 1 januari op meerdere tijdstippen collega’s in Australië, Azië en Noord-Amerika een gelukkig nieuwjaar wensen. Ga met ons mee op een rondje om de wereld! En ook voor jou: een gelukkig 2022.

14:00 uur Happy New Year Hobart

Voor de Schiphol-familie begint 2022 op Hobart Airport in Tasmanië, Australië. Wanneer wij hier net het oliebollendeeg staan te maken, luiden ze in Hobart het nieuwe jaar in. Naast de connectie met Schiphol zijn er nog meer Nederlandse connecties met Tasmanië. Zo is het eiland in 1642 ontdekt door de Nederlandse ontdekkingsreiziger Abel Tasman.

15:00 uur Happy New Year Benny

Een uurtje later is het opnieuw feest in Australië: dan mag de champagne knallen op Brisbane Airport. Omdat Brisbane de luchthavencode BNE heeft, noemen we hen ook wel Benny. Alvast de beste wensen voor alle Schiphol-collega’s in Australië!

16:00 uur Seollal in Seoul!

Van Australië naar Azië, want op Seoul Incheon Airport in Zuid-Korea vieren ze ook Oud & Nieuw volgens de Westerse kalender. Het echte Koreaans nieuwjaarsfeest Seollal valt vaak samen met het Chinese Nieuwjaar en vindt in 2022 plaats vanaf 31 januari. Namens Schiphol zeggen we: ‘saehae bok manhi badeseyo’ (새해 복 많이 받으세요) wat betekent 'ontvang veel geluk in het nieuwe jaar'.

17:00 uur Gong xi fa cai Beijing

恭喜发财, oftewel voorspoedig Nieuwjaar in het Mandarijn. Het Chinese jaar Huangdi 4719, het Jaar van de Tijger, begint overigens op dinsdag 1 februari 2022. We kunnen dus nog even blijven oefenen op onze nieuwjaarsgroet.

0:00 uur Gelukkig Nieuwjaar Eindhoven, Rotterdam en Lelystad

Om middernacht begint in Nederland het nieuwe jaar en wensen we iedereen het allerbeste voor 2022. Niet alleen op Schiphol, maar ook op Eindhoven Airport, op Rotterdam The Hague Airport en op Lelystad Airport. Laten we er wat moois van maken samen!

05:00 uur Gelukkig Nieuwjaar Aruba & Sint Maarten

Als wij in Nederland na het nieuwjaarsfeest in ons bed gekropen zijn, barst op Aruba en Sint-Maarten het feest los. We wensen onze collega’s op Queen Beatrix International Airport Aruba en Princess Juliana International Airport Sint Maarten een hele fijne jaarwisseling en een heerlijke nieuwjaarsduik.

06:00 uur Happy New Year New York

Terwijl de New Year’s Eve Ball op Times Square in New York naar beneden zakt, vertrekken op Schiphol alweer de eerste vluchten van 2022. In Terminal 4 op John F. Kennedy Airport kan je dan zomaar ‘gelukkig nieuwjaar’ horen tussen alle happy New Year’s door. Voor alle Schiphol-collega’s aan de andere kant van de Atlantische oceaan: happy 2022!

Lees ook de vorige blogs

 • Een dag uit het leven van een alarmcentralist

  Gepubliceerd op:

  Elke seconde telt in een noodsituatie, daarom heeft Schiphol een eigen noodnummer. Anette van Gelderen neemt je mee op een werkdag bij de Alarmcentrale.

 • Zo ga je snel door de paspoortcontrole

  Gepubliceerd op:

  Dit is een slimme tip voor als je door de paspoortcontrole gaat: kijk of je gebruik kan maken van de eGates waarbij je zelf je paspoort scant.

 • Alles over overstappen op Schiphol

  Gepubliceerd op:

  Of je je nu moet haasten voor je volgende vlucht of je een paar uur de tijd hebt, je wil natuurlijk dat je overstap zo soepel mogelijk verloopt.