Oud en wijs op reis via Schiphol

Vliegen is voor alle leeftijden, dus ook als je een jaartje ouder bent! Maar als je op sommige momenten in de wachtrij moet staan, kan dit best zwaar zijn als je wat ouder bent. We geven je daarom graag wat tips om goed voorbereid naar de luchthaven te komen.

Reis met weinig bagage

Hoe minder bagage je meeneemt, hoe lichter je reist. Heb je niet veel nodig op je reisbestemming? Dan past je bagage misschien wel in een kleine tas in plaats van een grotere koffer. Dan hoef je ook niet te veel met je mee te slepen. Reis je alleen met handbagage? Pak je tas zo licht mogelijk in. Check vooraf wanneer de incheckbalie geopend is en kom niet eerder dan vier uur voor vertrek naar de luchthaven.

Vraag je luchtvaartmaatschappij om hulp

Ben je slecht ter been, heb je moeite om lange afstanden te lopen of om trappen te lopen? Geef dit meteen aan bij het boeken van je reis. Je luchtvaartmaatschappij of reisbureau geeft dit aan ons door. Het is belangrijk dit ruim van tevoren aan te geven, zodat wij de benodigde assistentie voor je kunnen regelen.

Online inchecken

Bij veel luchtvaartmaatschappijen is het mogelijk om via de website in te checken voor je reis. Je kunt dan thuis je boardingpass printen of meenemen op je mobiel. Informeer hiernaar bij je luchtvaartmaatschappij of reisorganisatie: online inchecken kan namelijk tijd schelen. Zeker wanneer je alleen reist met handbagage, want dan mag je op Schiphol direct door naar de securitycontrole en kun je de check-in overslaan.

Slim inpakken

Zodra je thuis bent ingecheckt, is het tijd om in te pakken. Let goed op zware spullen in je handbagage: moeten die echt mee? Neem je een laptop, tablet of andere elektronica mee? Dat mag op Schiphol in je handbagage blijven zitten. Ook vloeistoffen hoef je niet langer uit je tas te halen. Wel is het verstandig om kleine verpakkingen van maximaal 100 ml mee te nemen en die in een hersluitbare doorzichtige plastic zak te doen van maximaal 1 liter.

Naar Schiphol

Voordat je naar Schiphol vertrekt, raden we je aan om makkelijke schoenen aan te trekken. De afstanden op de luchthaven zijn namelijk groot en doordat het op sommige momenten druk kan zijn, zul je soms wat langer moeten blijven staan. Neem ook wat te drinken en eventueel wat te eten mee. Bij grote drukte kan de wachtrij buiten beginnen. Een dunne jas is dan geen overbodige luxe.

Op de luchthaven

Op je ticket of boardingpass staat duidelijk je vluchtnummer vermeld. Met dit nummer en je bestemming kun je op de schermen op Schiphol zien bij welke incheckbalie je moet zijn. Dit is ook te vinden bij de vertrektijden op deze website en via de Schiphol app. Hier zie je ook staan in welke vertrekhal je moet zijn. Ben je al online ingecheckt? Ga dan naar de securitycontrole in de vertrekhal van je incheckbalie. Je staat dan in de juiste rij.

Heb je vragen, dan kun je altijd terecht bij een Schiphol-medewerker. Fijne reis!

Lees ook de vorige blogs

  • Brandweer Schiphol al 75 jaar paraat

    Gepubliceerd op:

    Brandbestrijding op onze luchthaven is ontwikkeld van een zandbak en een paar handpompen tot een professionele organisatie die Schiphol 24/7 brandveilig houdt.

  • Mag je met een gevulde drinkfles door security?

    Gepubliceerd op:

    Je gaat vliegen via Schiphol en staat met je drinkfles voor de securitycontrole. Hoe zat het ook alweer met die vloeistoffen? Mag je waterfles mee of niet?

  • Inpaklijst vliegvakantie

    Gepubliceerd op:

    Wat neem jij mee op vliegvakantie en in het vliegtuig? Met deze checklist voor je bagage weet je zeker wat in je koffer en in je handbagage mee mag.