Welkom terug op Schiphol: Moet ik me laten testen als ik ga vliegen?

Of je moet testen voordat je gaat vliegen, hangt vooral af van je bestemming. Het land waar je naartoe vliegt kan een negatieve COVID-testuitslag - oftewel een reiscertificaat – vereisen. Je kan dit zelf opzoeken bij het reisadvies of ernaar informeren bij je luchtvaartmaatschappij. Zorg je dat je de benodigde tests laat uitvoeren voordat je naar de luchthaven komt? Dit geldt ook als je naar Schiphol (terug)vliegt.

Welke coronatest heb ik nodig voor mijn vlucht?

Bij het reisadvies op Nederlandwereldwijd.nl kan je zien of testen nodig is en hoe lang je testresultaat geldig is voor je reis. Meestal is je testbewijs van een NAAT(PCR)-test langer geldig dan die van een antigeen-sneltest. Maar bij een PCR-test duurt het vaak ook langer voordat je de uitslag krijgt. Het is belangrijk dat je je op tijd laat testen voor je naar de luchthaven vertrekt.

Moet ik ook testen als ik naar Schiphol vlieg?

Vlieg je van buiten de Europese Unie of Schengenzone naar Schiphol? Dan ben je verplicht om een negatieve testuitslag bij je te hebben. Dit geldt ook voor reizigers met een vaccinatiebewijs of herstelbewijs. Laat je dus altijd testen voor je naar Nederland vliegt van buiten de EU/Schengen. Je testbewijs van een NAAT(PCR)-test mag maximaal 48 uur oud zijn voor vertrek of een antigeen-sneltest van maximaal 24 uur oud voor vertrek.

Vlieg je vanuit de EU/Schengenzone naar Schiphol en heb je geen vaccinatie- of herstelbewijs? Dan ben je verplicht om je te laten testen, zodat je een testbewijs kunt tonen. Je moet de testuitslag(en) gedurende de hele reis bij je hebben als je gaat vliegen. Deze testverplichting geldt voor alle reizigers van 12 jaar en ouder die naar Schiphol vliegen.

Lees ook de vorige blogs

 • Een reis door het verleden op Schiphol

  Gepubliceerd op:

  In de ruim 100 jaar dat Schiphol bestaat heeft de luchthaven vele veranderingen ondergaan. Toch zijn er nog best wat overblijfselen uit het verleden te vinden.

 • Inspiratie voor je volgende vakantie

  Gepubliceerd op:

  Ben je al aan het nadenken over je volgende vakantie? Vanaf najaar 2022 voegen we een aantal nieuwe rechtstreekse bestemmingen toe.

 • 10 boeiende historische feiten over Schiphol

  Gepubliceerd op:

  Met 106 jaar ervaring hebben we al het nodige gezien en bereikt. Om daar bij stil te staan hebben we 10 historische feiten en cijfers op een rij gezet.