Welkom terug op Schiphol: Moet ik me laten testen als ik ga vliegen?

Als je gaat vliegen, wil je natuurlijk niet dat het coronavirus met je meereist. Daarom is het belangrijk om jezelf voordat je het vliegtuig instapt te laten testen op corona. Voor veel reisbestemmingen heb je een negatieve COVID-testuitslag - oftewel een reiscertificaat - nodig. Zorg dat je de benodigde tests laat uitvoeren voordat je naar de luchthaven komt. Dit geldt ook als je naar Schiphol (terug)vliegt.

Welke coronatest heb ik nodig voor mijn vlucht?

Bij het reisadvies op Nederlandwereldwijd.nl kan je zien of testen nodig is. Je kunt hier ook naar informeren bij je luchtvaartmaatschappij. Het is belangrijk dat je je laat testen voor je naar de luchthaven vertrekt. Kijk van tevoren goed hoe lang je testresultaat geldig is. Het is ook mogelijk om op Schiphol een sneltest te doen. Dit kan alleen op afspraak, ga hiervoor naar Test2fly.amsterdam.

Hoe werkt een sneltest op Schiphol?

 1. Maak een afspraak op Test2fly.amsterdam.
 2. Klik bij Afspraaktype op ‘Sneltest (Antigeen test), € 69,00’ en selecteer de testlocatie.
 3. Selecteer de dag en het tijdstip, houd daarbij rekening dat je testuitslag maximaal 24 uur oud mag zijn voordat je het vliegtuig instapt.
 4. Betaal je boeking. Deze service kost 79 euro per persoon.
 5. Je ontvangt per e-mail een bevestiging van je afspraak.
 6. Kom op de afgesproken tijd en datum naar de testlocatie en neem je paspoort of ID en de bevestigingsmail mee.
 7. Je registreert je via de QR-code in je e-mail – zo kan je testresultaat worden gekoppeld aan je gegevens.
 8. Een deskundige neemt de sneltest bij je af.
 9. Je krijgt na 15-20 minuten de uitslag.
 10. Negatief getest? Je kunt veilig op reis. Het testresultaat wordt naar je verstuurd per e-mail. Je moet dit kunnen tonen als je erom gevraagd wordt.
 11. Positief getest? Helaas kun je niet op reis. Je ontvangt het resultaat per e-mail. Het resultaat wordt gedeeld met de GGD. Ga in quarantaine en hanteer de regels van het RIVM.

Moet ik ook testen als ik naar Schiphol vlieg?

Vlieg je vanuit het buitenland naar Schiphol, dan is het belangrijk om te checken of je uit een zeer hoog-risicogebied komt. Dit kan je zien bij het reisadvies op NederlandWereldwijd.nl. Als je dit gecheckt hebt en je vliegt vanuit een zeer hoog-risicogebied, dan heb je een negatieve COVID-19-testuitslag nodig. Deze verplichting geldt voor alle reizigers van 12 jaar en ouder die naar Schiphol vliegen. Lees meer hierover op Rijksoverheid.nl.

Bij lagere risiconiveau's kan je gevraagd worden om een negatieve testuitslag of een vaccinatie- of herstelbewijs te laten zien. Check wat voor jouw reis van toepassing is op reizentijdenscorona.rijksoverheid.nl.

Lees ook de vorige blogs:

 • Vliegen naar 4 nieuwe bestemmingen vanaf Schiphol

  In de winterperiode kan je vanaf Schiphol met maar liefst 71 luchtvaartmaatschappijen vliegen naar 256 bestemmingen.

 • Very veel vegan opties op Schiphol

  Zin in een plantaardige snack voor je verder reist? Op Schiphol vind je steeds meer vegan opties om de lekkere trek te stillen.

 • Moet ik een mondkapje dragen op Schiphol?

  Het advies blijft op Schiphol om zoveel mogelijk 1,5 meter afstand te houden. Op bepaalde plekken het dragen van een mondkapje verplicht.