Jouw vlucht begint al bij je reis naar Schiphol

Zoals je waarschijnlijk wel weet, kan het deze zomer op sommige momenten druk zijn op Schiphol. Ga jij de komende weken met het vliegtuig op reis? Denk dan van tevoren goed na over hoe je van en naar de luchthaven reist. Zo help je Schiphol bereikbaar te houden.

Openbaar vervoer

Snel, makkelijk en betaalbaar: met het openbaar vervoer kun je alle kanten op. En gelukkig ook richting Schiphol. Onze luchthaven is een belangrijk knooppunt voor treinverkeer en daarom per spoor vanuit heel Nederland uitstekend te bereiken. En ook met de bus vanuit bijvoorbeeld Amsterdam, Leiden of Hoofddorp sta je zo op Schiphol.

Kom je met de trein of de bus naar de luchthaven? Dan loop je via Schiphol Plaza in een oogwenk de vertrekhal in. Wil je weten hoe laat je trein of bus vertrekt, hoe lang je reis duurt, wat de kosten zijn en waar je het beste op kunt stappen?

Met de auto

Kom je toch liever zelf met de auto? Parkeer dan op P3 Lang Parkeren. Hier laat je met een gerust hart (en ook niet onbelangrijk: tegen een voordelig tarief) je auto achter. Stap vervolgens in de gratis pendelbus en je bent binnen 5 minuten in de terminal. Extra handig: voor wie tussen 7 juli en 28 augustus met KLM, TUI of Transavia vliegt, is de mogelijkheid om direct op P3 in te checken. Je kan dan in de terminal meteen door naar de securitycontrole.

Dichterbij parkeren kan natuurlijk ook. Als je kiest voor P1 Parkeren hoef je nog maar een klein stukje te lopen voor je in de vertrekhal staat. Blijf je langer dan 48 uur weg? Vergeet dan niet vooraf een plekje te reserveren.

Wegbrengen

Je kan je natuurlijk ook door iemand weg laten brengen. Laat je bijvoorbeeld simpel en snel voor de deur van de vertrekhal afzetten. Je komt hier door de borden ‘Vertrek’ te volgen. Goed om te weten is wel dat er een parkeerverbod geldt, je mag hier dus alleen maar laden en lossen.

Wil je nog even de tijd om afscheid te nemen? Hiervoor kan je in P1 terecht. Voor € 1,10 per 10 minuten kun je de tijd nemen om gedag te zeggen. Je hoeft zelfs niet meer naar de betaalautomaat te lopen, afrekenen kan heel eenvoudig door de QR-code op het parkeerkaartje te scannen.

Ophalen

Kom je iemand ophalen? Ook dan kan je het beste van P1 gebruikmaken. Actuele aankomsttijden vind je hier.

Lees ook de vorige blogs

 • Extra collega’s en vrijwilligers helpen je op reis

  Gepubliceerd op:

  Collega's en vrijwilligers helpen deze zomer op de luchthaven. Ze springen bij in de vertrekhal, de rijen bij security en in de bagagekelder.

 • Vliegen met afwijkende bagage? Geen probleem!

  Gepubliceerd op:

  Wil je je snowboard, rolstoel of huisdier mee het vliegtuig in nemen? Ook met dit soort ‘odd-size’ bagage ben je van harte welkom op Schiphol.

 • Alles wat je wilt weten over bagage en vliegen

  Gepubliceerd op:

  Wat mag er in mijn bagage? Hoe zit het met handbagage en ruimbagage? Kan ik zelf mijn koffer inchecken? Wat gebeurt er met mijn bagage als ik mijn vlucht mis?