Zo reis jij zonder zorgen naar Schiphol

Laat jij je wegbrengen via Kiss & Ride, kom je met de trein of bus, of kom je zelf met de auto? Plan je reis naar Schiphol zorgvuldig. En dat kan nu heel eenvoudig via deze site of onze app. Zoek je vlucht op en kijk in je persoonlijke reisschema of het druk is bij Kiss & Ride. Zo kan je de drukte vermijden en voorkom je files. Lees verder voor meer reistips.

Openbaar vervoer

Snel, makkelijk en betaalbaar: met het openbaar vervoer kun je alle kanten op. En gelukkig ook richting Schiphol. Onze luchthaven is een belangrijk knooppunt voor treinverkeer en daarom per spoor vanuit heel Nederland uitstekend te bereiken. En ook met de bus vanuit bijvoorbeeld Amsterdam, Leiden of Hoofddorp sta je zo op Schiphol.

Kom je met de trein of de bus naar de luchthaven? Dan loop je via Schiphol Plaza in een oogwenk de vertrekhal in. Wil je weten hoe laat je trein of bus vertrekt, hoelang je reis duurt, wat de kosten zijn en waar je het beste op kunt stappen?

Met de auto

Kom je liever met de auto? Parkeer dan op P3 Lang Parkeren. Hier laat je met een gerust hart je auto achter. Stap vervolgens in de gratis pendelbus en je bent binnen 5 minuten in de terminal. Extra handig: voor wie tussen 7 juli en 31 augustus met KLM, TUI of Transavia vliegt, is er de mogelijkheid om direct op P3 in te checken. Je kan dan in de terminal meteen door naar de securitycontrole.

Dichterbij parkeren kan natuurlijk ook. Als je kiest voor P1 Parkeren hoef je nog maar een klein stukje te lopen voor je in de vertrekhal staat. Blijf je langer dan 48 uur weg? Vergeet dan niet vooraf een plekje te reserveren.

Bekijk hier al onze parkeermogelijkheden.

Wegbrengen via Kiss & Ride

Je kunt je natuurlijk even snel door iemand bij de vertrekhal af laten zetten bij Kiss & Ride. Check van tevoren hoe druk het is bij Kiss & Ride door je vlucht op te zoeken. Houd er rekening mee dat je bij Kiss & Ride maar kort stil mag staan. Is het druk? Of wil je langer de tijd om afscheid te nemen? Parkeer dan op P1 Halen en Brengen. Voor € 1,10 per 10 minuten kun je de tijd nemen om gedag te zeggen. Je hoeft zelfs niet meer naar de betaalautomaat te lopen, afrekenen kan heel eenvoudig door de QR-code op het parkeerkaartje te scannen.

Ophalen

Kom je iemand ophalen? Maak het jezelf gemakkelijk en parkeer ook dan je auto in P1. Het kan namelijk soms best even duren voor de bagage op de band ligt en je gezelschap jouw kant op komt. Actuele aankomsttijden vind je hier.

Lees meer over iemand ophalen of wegbrengen

Lees ook de vorige blogs

  • Brandweer Schiphol al 75 jaar paraat

    Gepubliceerd op:

    Brandbestrijding op onze luchthaven is ontwikkeld van een zandbak en een paar handpompen tot een professionele organisatie die Schiphol 24/7 brandveilig houdt.

  • Mag je met een gevulde drinkfles door security?

    Gepubliceerd op:

    Je gaat vliegen via Schiphol en staat met je drinkfles voor de securitycontrole. Hoe zat het ook alweer met die vloeistoffen? Mag je waterfles mee of niet?

  • Inpaklijst vliegvakantie

    Gepubliceerd op:

    Wat neem jij mee op vliegvakantie en in het vliegtuig? Met deze checklist voor je bagage weet je zeker wat in je koffer en in je handbagage mee mag.