It’s beginning to look a lot like Christmas

Wat sfeer in huis halen voor de feestdagen, we weten allemaal dat dat altijd net wat langer kan duren dan je denkt. Kerstboom opzetten, de lampjes uit de knoop halen voor je ze kunt ophangen. Voor je het weet ben je er een hele dag mee bezig. Moet je je voorstellen dat je een hele luchthaven moet voorzien van versiering.

Al vanaf maart Kerst op Schiphol

Daarom starten we op Schiphol al in maart (ja, echt) met de voorbereidingen. Dan begint de marketingafdeling namelijk al met bedenken hoe en waar op de luchthaven we het rond de feestdagen extra sfeervol willen maken. Vervolgens maken we samen met een bureau een decoratieplan. Dat is geen kwestie van een paar ballen en kerstlichtjes uitzoeken. Er wordt goed gekeken of alles architectonisch wel bij Schiphol past. En veiligheid staat voorop. Daarom moet het plan ook goedgekeurd worden door de brandweer. Zij testen zelfs alle decoratie op brandveiligheid. Pas als alles helemaal in orde is, wordt de decoratie besteld.

Tienduizenden lampjes

En reken maar dat dat een flinke bestelling is. Het gaat om tienduizenden lichtjes, tientallen kerstbomen en tienduizenden decoraties. Wist je verder bijvoorbeeld dat:

 • we in totaal 776,1 meter aan guirlandes (kerstslingers) hebben hangen?
 • we per meter guirlande 20 ballen gebruiken?
 • de Rituals-doorloopboom op Schiphol Plaza maar liefst 8,6 meter hoog is?
 • er bijna dertig kerstbomen op de luchthaven staan die tussen de 2,4 en 3,65 meter hoog zijn?
 • er in iedere kerstboom gemiddeld 144 kerstballen hangen?
 • er daarnaast ook nog allerhande decoratie hangt zoals kerstkransen en ornamenten?

Feestelijke sfeer

Je zal het allemaal maar op moeten hangen. Door corona is de versiering dit jaar wel iets bescheidener, maar het is nog steeds een flinke klus. Gelukkig werken we op Schiphol al jaren met dezelfde bedrijven samen. Die zijn dus wel wat gewend. Begin november zijn ze begonnen en binnen een week of twee toveren ze Schiphol om tot een superfeestelijke luchthaven. Benieuwd geworden? De versiering blijft hangen tot eind december.

Lees ook de vorige blogs

 • Een dagje uit op Schiphol wil je niet missen

  Gepubliceerd op:

  Ook als je niet op reis gaat is een dagje Schiphol niet te missen! Kom jij binnenkort bij ons langs?

 • Bagagerobot neemt het zware werk uit handen

  Gepubliceerd op:

  Hoe maken we de job van onze collega's in de bagagehal minder fysiek belastend? Dat doen we bijvoorbeeld met de 19 bagagerobots die we onlangs hebben gekocht.

 • Kies je eigen tijdslot voor security

  Gepubliceerd op:

  Vlieg je binnenkort vanaf Schiphol? Boek dan een gratis tijdslot. Je kan dan op een zelfgekozen tijdstip door security en hoeft niet lang in de rij te staan.