Inspiratie voor je volgende vakantie

In deze donkere periode lijkt de zomervakantie ver weg. Een ideaal moment dus om vast over je volgende vakantie na te denken. Misschien heb je dit jaar nog een reis in het verschiet. Of wil je vast plannen maken voor volgend jaar. We hebben onlangs een aantal nieuwe rechtstreekse bestemmingen toegevoegd die de moeite van het overwegen waard zijn.

Stedentrip naar het culturele Aarhus

Scandinavië wordt steeds populairder als vakantiebestemming. Na Kopenhagen, Billund en Aalborg voegen we daarom nog een Deense bestemming toe, Aarhus. Slechts een uurtje vliegen, dus ideaal voor een stedentrip. In kunstmuseum ARos vind je een grote collectie moderne en hedendaagse kunst. Ga je liever terug in de tijd? Wandel dan door Den Gamle By (het oude stadje). In dit openluchtmuseum zijn 75 historische gebouwen uit heel Denemarken verzameld. Heerlijk struinen kan ook in de knusse straatjes van de binnenstad van Aarhus. Sla vooral het kleurrijke Møllestien niet over! Voor een hapje en drankje moet je bij Aarhus Street Food zijn. In deze voormalig garage voor bussen vind je kraampjes met lekkernijen uit alle windstreken van de wereld.

Knus straatje in Aarhus

Vliegen naar Aarhus

Wanneer: vanaf 30 oktober 2022
Frequentie: Dagelijks
Luchtvaartmaatschappij: KLM
Vluchttijd: 1 uur
Bonustip: Voor een geweldig uitzicht over de stad kun je terecht op het dakterras van warenhuis Salling. En ook het regenboogpanorama op het dak van museum ARos biedt een schitterend uitzicht.

Katowice, creatieve industriestad

Katowice, in het zuidoosten van Polen, is groot geworden als industriestad. Dat kun je nog goed ervaren in het Silesian museum, dat zich bevindt in en op een voormalige kolenmijn. Permanente en tijdelijke exposities vertellen je alles over de geschiedenis van de stad en de streek Silezië, maar richten ook een blik op de toekomst met moderne kunstinstallaties. Aan de rand van de stad vind je de karaktervolle wijk Nikiszowiec. Vroeger in gebruik als huisvesting voor de fabrieksarbeiders, maar tegenwoordig een hippe buurt vol creativiteit, restaurants en cafés. Creativiteit vind je overigens overal in Katowice, op veel plekken in de stad tref je indrukwekkende muurschilderingen aan. Leuk om aan de hand van deze street art een tour door de stad te maken. Een andere, bijna buitenaardse, eyecatcher is de Spodek Arena die als een soort vliegende schotel opdoemt in het centrum van de stad. Hier worden concerten, sportwedstrijden en evenementen gehouden.

Vliegen naar Katowice

Wanneer: vanaf 30 oktober 2022
Frequentie: Dagelijks
Luchtvaartmaatschappij: KLM
Vluchttijd: 1 uur en 50 minuten
Bonustip: Vanaf Schiphol vlieg je ook rechtstreeks naar nog 5 andere steden in Polen: Warschau, Krakau, Gdansk, Wroclaw en Poznan.

Stranden en ruige natuur in Asturië

De beste manier om deze ruige kuststreek in het noordwesten van Spanje te ontdekken is via een roadtrip. Zo dwaal je op je gemak langs de pittoreske dorpen aan de kust en in de bergen. Daarbij komen je wandelschoenen wel van pas. Want een wandeling door de adembenemende Picos de Europa is een must. Je geniet hier van spectaculaire uitzichten, ruige natuur en kunt roofvogels, berggeiten en wellicht zelfs beren spotten. In de pittoreske plaatsen langs de kust kun je even uitblazen. Je vindt hier talloze baaitjes, hoge kliffen en de mooiste stranden. In de hoofdstad van de regio, Oviedo, kun je heerlijk slenteren door de middeleeuwse straten. Naast de bekende kathedraal biedt het centrum een hoop gezellige pleinen en staat de hele stad vol schitterende beelden.

Vliegen naar Asturië

Wanneer: vanaf 30 oktober 2022
Frequentie: 2x per week (donderdag en zondag)
Luchtvaartmaatschappij: Vueling
Vluchttijd: 2 uur en 15 minuten
Bonustip: Nog niet uitgewandeld? Een deel van de wereldberoemde pelgrimsroute naar Santiago de Compostela voert door Asturië.

Disney Park Orlando

Enerverende ervaringen in Orlando

Ben je liefhebber van warm weer? Dan kun je eigenlijk het hele jaar door terecht in Orlando, want daar is het zelfs in december nog een graad of twintig. Heel geschikt dus om een van de vele pretparken te bezoeken. Na een onderbreking van 2,5 jaar vlieg je hier weer rechtstreeks naartoe vanaf dit najaar. In Orlando kun je onder andere naar The Wizarding World of Harry Potter, diverse parken van Disney, Universal Studios en Epcot. En ruimtevaartfanaten kunnen hun hart ophalen bij Kennedy Space Center. Minstens zo enerverend is een bezoek aan de Everglades. Boek een tocht met een airboot, vooruit geblazen door een enorme propeller scheer je over het water op zoek naar alligators en ander wildlife.

Vliegen naar Orlando

Wanneer: vanaf 30 oktober 2022
Frequentie: Dagelijks
Luchtvaartmaatschappij: Delta Air Lines
Vluchttijd: 10 uur en 5 minuten
Bonustip: Shopaholics opgelet! In de gigantische Florida Mall vind je alles wat je hartje begeert. Meer dan 250 winkels als Macy’s, Sephora, Bath & Body Works, Old Navy en Yankee Candle en een uitgebreid food court houden je wel even zoet.

Lees ook de vorige blogs

  • Brandweer Schiphol al 75 jaar paraat

    Gepubliceerd op:

    Brandbestrijding op onze luchthaven is ontwikkeld van een zandbak en een paar handpompen tot een professionele organisatie die Schiphol 24/7 brandveilig houdt.

  • Mag je met een gevulde drinkfles door security?

    Gepubliceerd op:

    Je gaat vliegen via Schiphol en staat met je drinkfles voor de securitycontrole. Hoe zat het ook alweer met die vloeistoffen? Mag je waterfles mee of niet?

  • Inpaklijst vliegvakantie

    Gepubliceerd op:

    Wat neem jij mee op vliegvakantie en in het vliegtuig? Met deze checklist voor je bagage weet je zeker wat in je koffer en in je handbagage mee mag.