8 januari-5 april: Liften van en naar treinstation Schiphol buiten gebruik

Laatste update: 19 december 2022, 14:51, Amsterdam

De liften van en naar de perrons op het treinstation onder Schiphol Plaza worden vernieuwd. Hierdoor kunnen treinreizigers die in- of uitstappen op het NS-station Schiphol Airport geen gebruik maken van de liften. Naast de liften zijn ook enkele (rol)trappen tijdelijk buiten gebruik. Dit gaat om 1 (rol)trap per perron. De overige (rol)trappen en rolbanen zijn wel toegankelijk.

Moet je gebruik maken van de lift voor het instappen, uitstappen of overstappen op de trein? Bijvoorbeeld vanwege een fysieke beperking? Dan kan je indien nodig NS Reisassistentie aanvragen. Je kan dan naar een ander treinstation reizen waar een taxi je ophaalt en je naar Schiphol brengt. Reis je vanaf Schiphol? Dan kan je via NS Reisassistentie met een taxi naar een ander station worden gebracht waar je jouw treinreis kunt vervolgen. We raden je aan rekening te houden met extra reistijd.

Advies

Reis je tussen 8 januari en 5 april met de trein via station Schiphol? Houd dan rekening met dat de liften niet beschikbaar zijn. Check de NS-reisplanner of vraag via NS Reisassistentie aan via de NS-app. Houd daarbij rekening met extra reistijd per spoor.

Bekijk alle actuele berichten over vandaag