Schiphol tweede hub-airport van de wereld: Op en top verbonden

Schiphol is met 52.000 overstap-verbindingen de nummer 2 hub-luchthaven van de wereld geworden. Dit blijkt uit het Connectivity Report 2016 van de Airport Council International (ACI), de overkoepelende organisatie van luchthavens wereldwijd.

Concurrerend

Het 'Connectivity Report 2016' van ACI laat zien dat de hub Schiphol zeer concurrerend is in het Europese en mondiale speelveld. De luchthaven geldt nu als een van de best verbonden luchthavens ter wereld. Dit zogenoemde hub-model past heeft volgens het rapport de toekomst. Dat wordt door Schiphol ook onderschreven. Niet voor niets maakt het onderdeel uit van onze strategie om ‘te verbinden’.

Hub-connectiviteit

Schiphol is de enige grote hub in Europa die qua hub-connectiviteit significant gegroeid is. De groei in hub-connectiviteit wordt voor het grootste deel door de luchthaven gerealiseerd. Ook de capaciteit van het banenstelsel en een efficiente terminal voor overstappers zijn van invloed.

Directe connectiviteit

Mede dankzij de vele overstapsverbindingen worden nu meer dan 300 bestemmingen rechtstreeks vanaf Schiphol aangevlogen. Het ACI-rapport concludeert dat met maar liefst 4633 directe vluchten per week Schiphol de nummer 2 van Europa is. Na Frankfurt.

Met deze uitgebreide hub-connectivity faciliteert Schiphol de concurrentiekracht en economische groei van ons land. Daarnaast maakt het uitgebreide network van bestemmingen het buitenland voor iedere Nederlander toegankelijk. En andersom.

Duurzame groei

Om de huidige positie te behouden, is het belangrijk om te blijven investeren in de versterking en verdere duurzame groei van Schiphol. En dat gebeurt volop! Zo worden onder andere een nieuwe pier en terminal ontwikkeld. Ook de bereikbaarheid van de luchthaven wordt verder verbeterd.