Eindejaarsgeschenk - Van strik tot shoppers

In 2016 vierden we het 100-jarig bestaan van Schiphol. Feestelijke jubileumbanners sierden de terminal en kantoren. Tevens werd in dit jaar de nieuwe parkeergarage P3 geopend. Daarvoor was de garage ingepakt met een grote rode strik van maar liefst 500 meter lang. Maar wat doe je met die jubileumbanners als het feest voorbij is?

Eindejaarsgeschenk 2017

Omar Munie

Schiphol kwam in contact met tassenontwerper Omar Munie. Zijn tassen zijn wereldwijd een succes: Oprah Winfrey, Hillary Clinton en koningin Maxima hebben allemaal een Omar Munie tas over hun schouder hangen. Zes jaar geleden maakte Omar al tassen van het leer van de oude banken uit de terminal.

Zou hij nog iets kunnen met het materiaal van ons jubileumfeest? Jazeker! Hij kwam met het idee voor een shopper, gemaakt van de rode strik van P3 en de jubileumbanners. Dat idee viel enorm in de smaak. De shopper is een uniek en duurzaam eindejaargeschenk waarmee we onze eigen materialen recyclen.

Zo is jouw shopper gemaakt

Neem een kijkje in het atelier van Omar Munie en zie hoe uit de strik van P3 en de 100 jaar Schiphol jubileumbanners een unieke shopper ontstaat.