Business Partner Airlines - Business Partner Airlines

Royal Schiphol Group

We willen het bij Operations (OPS) elke dag een beetje beter doen. Tevreden klanten (passagiers en airlines) van wie we de verwachtingen waarmaken en zelfs overtreffen. Door nog beter naar ze te luisteren en in te spelen op hun wensen en behoeften, passend binnen de Schiphol strategie. Door de passagiers een zorgeloze en innovatieve beleving te bieden en de airlines een excellent proces. En door de klant écht centraal te zetten.

Binnen Operations werken de afdelingen Process Development & Capacity Management (PDC), Support & Resource Allocation (SRA) en Day2Day Operations (DDO) samen aan ONE SMART OPERATIONS. PDC is primair verantwoordelijk voor goedlopende processen en diensten die aansluiten op de klantbehoefte en in lijn zijn met de visie van Operations.

Operations wil adequaat inspelen op de behoeftes van de airlines tegen een competitieve prijs. De Business Partner Airlines (BPA) is onderdeel van het team Customer Solutions en gepositioneerd binnen de overkoepelende afdeling Process, Development and Capacity management (PDC). Customer Solutions behartigt als klantgerichte organisatie de belangen van airlines binnen de Schiphol organisatie en informeert airlines op het gebied van ontwikkelingen in de Operatie en Schiphol.

Het team Customer Solutions bestaat uit vijf Business Partners: drie Business Partners Airlines, één Business Partner Passengers en één Business Partner Handlers. Daarnaast wordt het team ondersteund door twee Customer Support Officers.

 

The role

Wat ga je doen als Business Partner Airlines?
 
Als Business Partner Airlines ben je samen met de twee andere Business Partners Airlines eindverantwoordelijk voor het totale airline klantportfolio. Daarnaast zijn de Business Partners vertegenwoordigd in het MT van PDC om de functionele klantvraag te beleggen. 

Je onderhoudt primair het contact met ongeveer 20-25 verschillende airlines op tactisch en strategisch niveau. Je ontwikkelt mogelijkheden om de business voor airlines op Schiphol te optimaliseren. Jouw uitdaging is om de belangen van airlines zo goed mogelijk vorm te geven binnen de strategische en praktische kaders van de Operatie. Je kent de belangen van de airlines die op Schiphol opereren en bent goed op de hoogte van strategische ontwikkelingen, zowel in de Aviation sector als ook binnen Schiphol Group.
 
Kernverantwoordelijkheden:
 

Je investeert tijd en aandacht om de business van individuele airlines goed te doorgronden, maar je hebt ook een belangrijke interne verantwoordelijkheid:
  
 

Your profile

Jouw toegevoegde waarde
 
Wij op zoek naar een klantgerichte collega met een ondernemende instelling. Wij vinden het belangrijk dat de BPA politiek sensitief is, beschikt over analytisch inzicht, strategisch onderlegd is en bezit over goed conceptueel vermogen. Je begrijpt hoe de organisatie werkt, hoe de hazen lopen en hoe je zaken in deze organisatie kan beleggen. Een pragmatische en hands-on instelling helpt je om resultaten ook concreet te maken voor airlines en dingen voor elkaar te krijgen. Jij hebt jouw zaken op orde en daarbij is de vastlegging van afspraken essentieel voor een goede samenwerking en voortgang.  
 
Als Business Partner Airlines ben je goed in het onderhouden van een extern én intern netwerk en heb je jouw blik zowel naar buiten als naar binnen gericht. De juiste balans vinden tussen die interne en externe belangen, kan soms best lastig zijn. Daarom is het ook zo belangrijk dat je stevig in je schoenen staat, je kan op de juiste momenten meebewegen of vasthoudend zijn, ook weleens tegen de zin in van een collega, een klant of stakeholder.
 
Tenslotte heb je een afgeronde WO opleiding en minimaal 7 jaar werkervaring. Je beschikt over goede Engelse vaardigheden zowel in woord als geschrift. Ervaring met aantoonbaar direct klantcontact is een pré. Je hebt brede kennis van de operationele processen en affiniteit met de luchtvaart.
 
Kortom, gedij jij goed in een internationale omgeving, kan jij goed omgaan met politiek en verschillende belangen, ben jij pragmatisch en beschik jij over een sterk beïnvloedingsvermogen? Dan zien wij jouw sollicitatie graag tegemoet!
 
 

Compensation

Wat bieden wij jou?
 

 
 

Interested?

Heb je inhoudelijke vragen over deze functie, neem dan contact op met Patricia Vitalis, Manager PDC, via vitalis_p@schiphol.nl


Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Dorien Verhulst (Recruiter) via dorien.verhulst@schiphol.nl

NB. Deze vacature is zowel intern als extern gepubliceerd. Interne kandidaten hebben voorrang op externe kandidaten.

Geen vragen? Solliciteer dan direct via onderstaande button. Dit kan uiterlijk tot 31 maart 2018. Bij voldoende animo voor de vacature bestaat de kans dat deze eerder wordt gesloten.