Service Owner Aircraft (Bagage) - Service Owner Aircraft (Bagage)

Royal Schiphol Group

We willen het bij Airport Operations (OPS) elke dag een beetje beter doen. Tevreden klanten (passagiers en airlines) van wie we de verwachtingen waarmaken en zelfs overtreffen. Door nog beter naar ze te luisteren en in te spelen op hun wensen en behoeften, passend binnen de Schiphol strategie. Door de passagiers een zorgeloze en innovatieve beleving te bieden en de airlines een excellent proces. En door de klant écht centraal te zetten. Binnen OPS doen we dat met de afdelingen Process Development & Capacity Management (PDC), Support & Resource Allocation (SRA) en Day2Day Operations (DDO) die samen werken aan ONE SMART OPERATIONS.

De afdeling PDC is primair verantwoordelijk voor goedlopende processen en diensten die aansluiten op de klantbehoefte en in lijn zijn met de visie van Operations. Binnen PDC zorgt de afdeling Aircraft Process Management (APM) ervoor dat alle vliegtuig- en  afhandelprocessen voldoen aan de klantwens, wet- en regelgeving en eigen beleid. Dat begint bij het landen op de luchthaven, afhandelen van het vliegtuig op de Vliegtuig Opstel Plaatsen (VOP), het afhandelen van bagage en weer vertrekken van het vliegtuig. Ook faciliteert APM diverse processen zoals de infra aan airside, busvervoer, sleep/pushback en diverse bagage services, maar ook de birdcontrol en winteroperatie zijn onze verantwoordelijkheid

We willen onze services en processen continu verbeteren, daarom maken we zoveel mogelijk gebruik van data, KPI’s en analyse om te kunnen optimaliseren. Daarbij zoeken we ook de verbetering in creatieve oplossingen, innovaties, en nieuwe technologieën.

Ons team bestaat uit twintig personen, met een goede mix van alle leeftijden. De collega’s zijn betrokken en hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel, maar bovenal zijn het team players. Naast dat er natuurlijk hard gewerkt wordt, is er ook ruimte voor humor en ontspanning met elkaar.

 

The role

Wat ga je doen als Service owner Aircraft?

Binnen het proces Bagage zijn we op zoek naar een veelzijdige collega die naast een aantal permanente onderwerpen ook flexibel dossiers kan oppakken, snel materie zich eigen kan maken en tot concrete resultaten kan komen.

De primaire taken liggen op het gebied van het verbeteren van de efficiency, punctualiteit en planstabiliteit ten behoeve van de gehele sector (bijv. capaciteit, gebruikersvoorwaarden en processen van afhandelaren).

Je creëert en beheert het beleid voor jouw services en thema’s, dat zo goed mogelijk aansluit bij de wensen van de Process owner “Bagage”, en daarmee dus ook de klant. Je hebt continue zicht op de prestaties van jouw processen of dossiers en schakelt direct met Process owner, klant of betrokken stakeholder indien dat nodig of gewenst is. Je neemt deel in projecten als “senior user” voor jouw service en initieert verbetervoorstellen om jouw service binnen een scope van nu tot vijf jaar op een hoger niveau te krijgen.

Capaciteit, veiligheid, kwaliteit, wet,- en regelgeving en continuïteit zijn thema’s waar jij structureel mee bezig bent en die de basis vormen bij elke afweging of besluit. Waar van toepassing ben je ook verantwoordelijk voor de performance afspraken met stakeholders of contractpartijen.

Tenslotte ben je als Service owner verantwoordelijk voor de inhoud (en up to date houden) handboeken en procedures. Hierdoor ben jij ook goed op de hoogte wat de vereiste skills en vaardigheden zijn van de mensen werkzaam in de Operatie en leg jij ook de verbinding met die betreffende afdelingen om te toetsen of medewerkers voldoen aan deze eisen.

 

Your profile

Jouw toegevoegde waarde

Doordat je als Service owner continue samenwerkt met Process owners, interne/ externe stakeholders en klanten en daarin continue verschillende belangen afweegt en met elkaar afstemming zoekt, moet je stevig in je schoenen staan. Je bent service,- en samenwerkingsgericht, en hebt een groot beïnvloedingsvermogen dat je inzet om je doelen te bereiken.

In de rol van Service owner ben jij in staat om beleid te maken en op papier te zetten, KPI’s te ontwikkelen en hierop te sturen (meten=weten). Regelmatig voer je risico-inventarisaties uit en definieer jij de beheersmaatregelen. Je zit dus goed in de inhoud, maar weet je ook “boven de materie” te plaatsen, waardoor je in staat bent keten & procesmatig te denken.

Tenslotte willen we binnen Schiphol elke dag een beetje beter. Die bijdrage verwachten wij ook van jou! Naast inhoudelijke, creatieve en innovatieve verbeterslagen en initiatieven, dagen wij je ook uit om op persoonlijk vlak te groeien. APM is niet alleen een afdeling waarin je iedere dag een beetje beter doet , maar waar ook jouw groeipotentieel een kans krijgt om verder te groeien. Jij bepaalt je potentieel en wij helpen je daarbij.

Indien je jezelf herkent in bovengenoemde omschrijving, en je voldoet aan onderstaande functie-eisen, dan zien we je sollicitatie heel graag tegemoet!
 

 
Het betreft hier een dagdienst functie.

 

Compensation

Wat bieden wij jou?

De Schiphol Group is altijd in beweging en stimuleert dat ook bij haar medewerkers, letterlijk en figuurlijk.
 

 
Naast goede arbeidsvoorwaarden bieden wij een informele, dynamische en professionele werkomgeving met veel ruimte om jezelf te ontwikkelen, doorgroeimogelijkheden en een prettige werksfeer. Daarbij kom je te werken in een omgeving waar mensen een drive hebben om met elkaar resultaten te behalen die er toe doen, die oprecht trots zijn op hun bijdrage aan Europe’s Preferred Airport.

 

Interested?

Heb je vragen na het lezen van deze vacature? Neem dan contact op met Jan Kees Rem via rem_j@schiphol.nl

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met onze Recruiter, Dorien Verhulst via dorien.verhulst@schiphol.nl  

NB. Deze vacature is zowel intern als extern gepubliceerd. Interne kandidaten hebben voorrang op externe kandidaten.

Geen vragen? Solliciteer dan direct via onderstaande button. Dit kan uiterlijk tot 31 maart 2018. Bij voldoende animo voor de vacature bestaat de kans dat deze eerder wordt gesloten.