Product Owner API Development team - Product Owner API Development team

Royal Schiphol Group

Schiphol wil Europe’s preferred airport zijn en Nederland optimaal verbinden met de rest van de wereld. Binnen de afdeling Digital komen innovatieve IT en digitale initiatieven samen. Wij willen passagiers en luchtvaartmaatschappijen een excellente (digitale) bezoekerservaring geven. Door digitale services samen met onze partners versneld in te voeren dragen wij bij aan de efficiency, het welzijn en reisgemak van iedereen die via Schiphol reist.

Onze ambitie is om Leading Digital Airport van de wereld te zijn. Naast het behouden van onze huidige technische systemen, focussen we ons op het ontwikkelen van digitale oplossingen voor passagiers, luchtvaartmaatschappijen en collega’s. Om dit te kunnen bereiken integreren we innovatie en Agile in onze manier van werken en stellen we de klant centraal.

The role

De afdeling
In de functie van Product Owner ga je werken in het Smart Airport Data team (Value Stream) dat richt op het maken, bouwen en naar de markt brengen van dataconcepten en producten. Het API team is onderdeel van deze Value Stream en bestaat uit het development team en het support team. In het API team worden API’s ontwikkeld die worden gebruikt door interne collega’s, externe klanten zoals luchtvaartmaatschappijen en het publiek.
Met het Self-Service platform in Openshift kunnen we een platform in een multicloud omgeving realiseren dat is gebaseerd op Docker en Kubernetes. Hierbij is het belangrijk om de time-to-market te minimaliseren.

Als Product Owner voor het API team beheer je het API portfolio en vertaal je de wensen en behoeften vanuit de business en de eindgebruiker naar User Stories, die je vervolgens prioriteert op basis van de gekozen doelstellingen.
Als Product Owner houd je je onder andere bezig met:

Your profile

Als Product Owner in het API team weet jij je als geen ander te verplaatsen in de behoefte van de klant. Jij weet weet hoe je richting moet geven aan één of meerdere Agile teams en bij goed in staat om prioriteiten te stellen. Je hebt aantoonbare ervaring (minimaal 5 jaar) met IT projecten en API’s. Daarnaast heb je een bovengemiddelde affiniteit met de digitale wereld en technische innovaties. Tevens ben je sociaal vaardig en weet je makkelijk te bewegen op verschillende niveaus binnen de organisatie. Bovendien zijn wij op zoek naar een Product Owner die:

Compensation

Wat bieden wij jou

Heb je inhoudelijke vragen na het lezen van deze vacature? Of heb je vragen over het sollicitatieproces?  Neem dan contact op met Emilie van Dedem via emilie.van.dedem@schiphol.nl

Interested?

Heb je inhoudelijke vragen na het lezen van deze vacature? Of heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met Serdal Guclu via Serdal.Guclu@schiphol.nl

Heb je geen vragen? Solliciteer dan uiterlijk voor 30 maart 2018 via onderstaande button!