Medewerker Support Office - IT - Medewerker Support Office - IT

Royal Schiphol Group

Over ons. Royal Schiphol Group heeft de ambitie om de wereld dichterbij te brengen. Wij willen een toonaangevende luchthaven zijn. Een commercieel bedrijf met een ondernemende operatie en een maatschappelijke functie, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Onze medewerkers, in totaal 2.000, zijn van groot belang in het bereiken van ons doel, Europe’s preferred airport! Om de beste te worden zullen we naast het beheren van onze technisch hoogstaande omgeving ons vooral ook moeten gaan focussen op nieuwe digitale oplossingen voor reizigers en airlines. Schiphol wil in de komende jaren Best digital airport worden. Van de Wereld! Innovatie, customer centricity en agile werkwijze zijn daarbij nodig voor succes.
 
Schiphol Telematics (ST) maakt onderdeel uit van de IT afdeling van Schiphol Group en is een commercieel bedrijf dat data en voice communicatie oplossingen verzorgt voor klanten op Schiphol (https://www.st.nl). Om onze ambities waar te maken hebben we onze organisatie aangepast en daaruit is de functie van Medewerker Support Office ontstaan.

The role

Wat ga je doen als Medewerker Support Office? Bij een van de meest toonaangevende luchthavens ter wereld, lever je een belangrijke bijdrage aan de succesvolle uitvoering van opdrachten van de meest uiteenlopende luchthavenpartijen. Deze opdrachten zijn ofwel op zichzelf staand of onderdeel van een project. In het eerste geval draai je mee in een state-of-the-art agile team op basis van de Kanban methodiek, in het tweede geval rapporteer je aan de projectmanager.
 
Vanuit de lijn rapporteer je aan de manager Technical Installations. Dit team is verantwoordelijk voor de technisch inhoudelijke coördinatie en realisatie van connectivity opdrachten in samenwerking met andere afdelingen van Schiphol Telematics en haar onderaannemers. De afdeling Technical Installations bestaat uit 18 enthousiaste collega’s met een uitgesproken passie voor de luchthaven. Jij bent in staat het volgende neer te zetten:

Your profile

Jouw toegevoegde waarde. Jij bent als ‘’next generation medewerker support’’ iemand met een flink leer- en werk tempo en een enthousiaste inbreng in het team. Je werkt gestructureerd maar kunt flexibel omgaan met veranderingen. Je bent een transparante teamspeler die voor een gezamenlijk resultaat gaat. Je bent communicatief vaardig, assertief en toont eigenaarschap over een opdracht die jou wordt gegeven.  Jij werkt voornamelijk vanuit passie, bent nieuwsgierig en staat open voor nieuwe ontwikkelingen, daarbij denk je vanuit kansen en mogelijkheden. Je hebt interesse in ICT en de infra kant van de IT. Heb je dan ook nog het onderstaande in huis, dan zien we je sollicitatie graag tegemoet!

Compensation

Wat bieden wij jou

Interested?

Ben je enthousiast solliciteer dan direct via onderstaande button.

Heb je inhoudelijke vragen na het lezen van deze vacature? Neem dan contact op met Laura Kentrop, Manager Technical Installations, via kentrop@st.nl.