Om u zo goed mogelijk te helpen gebruikt schiphol.nl cookies

Schiphol Short Stop Parking

Eerste kwartier gratis parkeren
  • Kort parkeren (P6) tegenover de Aankomsthal
  • Snel ophalen: eerste kwartier gratis parkeren
  • Langer dan een half uur parkeren? Ga dan naar Schiphol Terminal Parking

Speciaal voor als u iemand snel wilt ophalen en hier niet uitgebreid de tijd voor wilt nemen. U parkeert dicht bij de Aankomsthal , tegenover Schiphol Plaza. Het eerste kwartier parkeren is gratis. Uw auto staat overdekt geparkeerd en onder cameratoezicht.

In de parkeergarage van Schiphol Short Stop Parking vindt u een overdekte wachtruimte met actuele vluchtinformatie die u kunt gebruiken als ‘meeting point’. Deze parkeergarage ligt op slechts enkele meters van de Aankomsthal.

Als u Amsterdam Airport Schiphol langer dan 30 minuten wilt bezoeken, is Schiphol Terminal Parking voordeliger. Wilt u meer comfort, rust en ruimte tijdens het ophalen en/of wegbrengen parkeer dan in Schiphol Excellence Parking. Voor de Vertrek- en Aankomsthal is alleen laden en lossen toegestaan.

Tarieven 2016
• EUR 2 per 12 minuten
• Tot aan max dagtarief EUR 50

*Het eerste gratis kwartier parkeren op Schiphol geldt eenmalig per dag. Als u voor de tweede keer of vaker op een dag de parkeergarage inrijdt, wordt er een starttarief van € 2,00 berekend.

Betalen kan bij de betaalautomaten; contant, met PIN of met uw creditcard. Vergeet uw pincode niet bij het betalen met creditcard aan de betaalautomaat.

Langer parkeren voor afhalers
Als u passagiers komt halen en daarvoor iets langer wilt parkeren, omdat u bijvoorbeeld zelf naar de terminal wilt, kunt u beter gebruik maken van Schiphol Terminal Parking 1 (P1) en 2 (P2). Dit is voordeliger. Per 12 minuten betaalt u daar EUR 1 tot aan het maximale dagtarief van EUR 33,50

De parkeergarage P6 inrijden kan door een parkeerkaart bij de slagboom te trekken.

Betalen kan bij de betaalautomaten; contant, met PIN of met uw creditcard. Vergeet uw pincode niet bijhet betalen met creditcard aan de betaalautomaat. Het eerste kwartier kunt u gratis parkeren, hierna betaalt u per 12 minuten tot aan het maximale dagtarief .

Als u dezelfde dag nog een keer de garage inrijdt, geldt een starttarief van EUR 2. Parkeert u langer dan een half uur dan is Schiphol Terminal Parking voordeliger.

> Veelgestelde vragen over Schiphol Short Stop Parking

Op Schiphol
Schiphol Short Stop Parking is gelegen op aankomstniveau voor de aankomsthal. U volgt de borden ‘Aankomst’. Hierna ziet u de borden Short Stop Parking 6 en u volgt deze tot de T-splitsing. Nu neemt u de afslag aan uw linkerhand en komt dan uit voor de slagbomen van Schiphol Short Stop Parking P6.

Reizigers kunnen Schiphol Short Stop Parking vinden door in de aankomsthal de uitgang van Schiphol Plaza te nemen en over te steken via het zebrapad naar de andere kant van het plein, richting het grote videoscherm. De ingang van Schiphol Short Stop Parking bevindt zich onder een luifel.

> Plattegrond van Schiphol Short Stop Parking

Doorrijhoogte van Schiphol Short Stop Parking
De parkeergarage van Schiphol Short Stop Parking heeft een doorrijhoogte van 2 meter. Mocht u voor een korte periode willen parkeren met een vervoersmiddel hoger dan 2 meter, dan kunt u naar parkeerterrein "P3 Lang Parkeren" rijden. Meld bij de intercom bij de slagboom dat u een hoger vervoersmiddel heeft dan 2 meter, dan kunt u parkeren op "P3 Lang Parkeren" voor het tarief van kort parkeren (P1 / P2). Parkeerterrein "P3 Lang Parkeren" heeft geen maximale doorrijhoogte.

Hoe komt u bij Schiphol Short Stop Parking?

Hoe komt u bij Schiphol Short Stop Parking?

Schiphol Short Stop Parking vindt u op Schiphol Centrum, P6.

Op Schiphol volgt u de borden naar de Aankomsthal. Direct voor de Aan-komsthal buigt u linksaf en rijdt P6 in.

Het adres voor uw navigatiesysteem is Aankomstpassage, Schiphol, Haarlemmermeer.


Plan uw route