Om u zo goed mogelijk te helpen gebruikt schiphol.nl cookies

Trein binnenland

Treinstation Schiphol ligt pal onder de luchthaven. Op het perron neemt u de roltrap naar boven. Vanaf Schiphol Plaza loopt u direct naar de vertrek- en aankomsthallen. Op Schiphol Plaza staan bagagekarren die u gratis kunt gebruiken.

Treinkaartjes

Treinkaartjes (eenmalige chipkaarten) en anonieme OV-chipkaarten voor binnenlands treinverkeer zijn verkrijgbaar bij de NS-kaartautomaten met het opschrift ‘traintickets’ en het NS-logo. Ze zijn ook verkrijgbaar bij de NS Tickets & Services balies op Schiphol Plaza. Wie in het bezit is van een OV-chipkaart kan daarnaast terecht bij de automaten met opschrift ‘OV-chipkaart cardholders’. Internationale treintickets zijn verkrijgbaar bij de Ticket balies.

De NS-kaartautomaten staan bij de ingangen van de perrons op Schiphol Plaza. De Tickets & Services balies vindt u bij het Meeting Point. U kunt hier ook terecht voor informatie over reizen met de trein.

Informatie over uw treinreis

U vindt snel een reisadvies met de Reisplanner op de website van de NS. Deze geeft de snelste en kortste verbinding van en naar Schiphol. Ook vindt u hier actuele reisinformatie en er wordt ook de laatste informatie gegeven over tijdelijke aanpassingen van de dienstregeling.

Nachttrein

Vertrekt of arriveert u 's nachts of vroeg in de ochtend? Dan kan het NS-nachtnet uitkomst bieden. De nachttreinen rijden 1 keer per uur tussen Utrecht CS - Amsterdam CS - Schiphol - Leiden CS - Den Haag CS - Delft en Rotterdam CS en omgekeerd. Is de nachttrein voor u niet mogelijk? Bekijk dan de service die de Schiphol Travel Taxi biedt.

Intercity direct

Reist u tussen Amsterdam CS, Schiphol, Rotterdam CS en Breda, dan kunt u gebruik maken van de hogesnelheidstrein Intercity direct om nog sneller op uw plaats van bestemming te komen. Kijk voor meer informatie en tickets voor Intercity direct op de website van ns.nl

Fyra hogesnelheidstrein

 

Gemiddelde reistijd van/naar Schiphol

Stad Reistijd Stad Reistijd
Amsterdam 0:15 Haarlem 0:40
Apeldoorn 1:12 Leeuwarden 2:34
Arnhem 1:16 Leiden 0:20
Assen 2:13 Maastricht 2:41
Breda 1:49 Nijmegen 1:45
Den Bosch 1:18 Roosendaal 1:26
Den Haag 0:30 Rotterdam 1:00
Deventer 1:26 Sittard 2:25
Doetinchem 2:01 Tilburg 1:31
Ede/Wageningen 1:02 Utrecht 0:50
Eindhoven 1:32 Venlo 2:09
Enschede 2:09 Vlissingen 2:20
Groningen 2:22 Zwolle 1:44
Trein binnenland