Om u zo goed mogelijk te helpen gebruikt schiphol.nl cookies

Wat kunt u zelf doen op Schiphol?

Wij zien het als onze verantwoordlijkheid om onze bedrijfsvoering voortdurend te verbeteren en efficiënt om te gaan met energie en brandstof. Wat kunt u zelf doen?

Afval
In de terminal staan speciale afvalbakken waar u papier, plastic en restafval gescheiden weg kunt gooien.

Vervoer van en naar de luchthaven
Met de trein reist u het meest milieuvriendelijk. Als u toch met de auto komt, dan kunt u deze het beste parkeren op het Schipholterrein. Dat is beter dan u laten wegbrengen en ophalen.

Verantwoord shoppen
Bij veel winkels kunt u verantwoorde producten kopen: bij Café Chocolat kunt u genieten van een fairtrade kopje koffie met een lekker stuk chocolade. Bezoek ze allemaal als u op Schiphol bent:

  • Voor de paspoortcontrole:
    Starbucks, Body Shop, H&M, WNF Shop
  • Na de paspoortcontrole:
    Starbucks, Xpress Spa, Juicy details en Café Chocolat

Bagage
Neem geen onnodige bagage mee als u op reis gaat. U mag 20 kilo bagage meenemen aan boord, maar minder mag ook. Door minder bagage mee te nemen, wordt het vliegtuig minder zwaar beladen. Hierdoor is er minder kerosine nodig om u naar uw bestemming te brengen. En minder brandstof leidt tot minder CO2 uitstoot.

CO2 compenseren van uw vliegreis
Als u vliegtickets boekt, compenseer dan direct de CO2 uitstoot van de vliegreis. Informeer hiernaar bij uw reisbureau. Ook op de website van de vliegtuigmaatschappij staat informatie hoe u de CO2 uitstoot kunt compenseren.

Wat kunt u zelf doen op Schiphol?

Meer weten?

Alles over wat wij doen aan verantwoord ondernemen. Hier vindt u ook het verantwoord ondernemen verslag.

Lees verder >