Om u zo goed mogelijk te helpen gebruikt schiphol.nl cookies

Wat doet Schiphol?

Verantwoord ondernemen bestaat bij ons uit 5 speerpunten: veiligheid, duurzaamheid (milieu), mens & maatschappij, innovatie en draagvlak. Een aantal voorbeelden van onze activiteiten op het gebied van verantwoord ondernemen:

Groene stroom

Wij gebruiken alleen groene stroom. Ook aan klanten die energie gebruiken (huurders, concessionarissen) leveren wij groene stroom.

Verlichting

Energiezuinige LED en NEON verlichting wordt steeds meer gebruikt. Nieuwe zuinige NEON verlichting wordt onder meer toegepast voor de Plaza Shopping Centre gevelletters en het Schipholgebouw. LED verlichting passen we toe bij gevelbelettering, veel van de infobalies, in de dakkoepels van Vertrek 2, op P40 en in parkeergarages, delen van de vertrekhal en in onze kerstverlichting.

Duurzame energie

Wij passen op grote schaal warmtekrachtkoppeling en warmte koude opslag toe. In het WTC, Avioport en Schipholgebouw, en in de terminal bij de B, D, E en F-pier. We kunnen hierdoor onze gebouwen koelen en verwarmen op een energiezuinige manier.

Mobiliteit

Wij streven ernaar om het aantal autokilometers te verlagen en gebruik te maken van zuinigere wagens. Ons lease-autopark bestaat uit auto’s met een A, B of C label. Daarnaast rijdt 10% van ons wagenpark op biodiesel. Ook lopen er pilots met elektrische scooters en een elektrische auto. We stimuleren medewerkers om met het openbaar vervoer te komen. Ook bieden wij de optie aan om thuis te werken/ flexibele tijden te werken. Dit doen wij om de autokilometers te verminderen en de drukte op de wegen beter te spreiden.

Luchtkwaliteit

Het verbeteren van de luchtkwaliteit heeft een hoge prioriteit. Het inzetten van elektrisch vervoer helpt daarbij. De trekkers van de bagagekarren rijden op elektriciteit. Deze worden opgeladen tussen de E en de F-pier en zijn te zien vanuit de terminal. Ook de wagentjes waarmee mensen vervoerd worden die minder goed ter been zijn in de terminal, zijn elektrisch.

Een andere maatregel zijn de accu-oplaadstations op de B-pier. De airconditioning in het vliegtuig werkt nu op elektriciteit in plaats van op kerosine. De uitstoot van koolstofdioxide (CO2) en stikstofoxides (NOx) wordt hierdoor gereduceerd.

Gebouwen

De meeste van onze gebouwen hebben een energielabel. Ook de terminal en de pieren zullen de komende jaren een energielabel krijgen. Bij nieuwe gebouwen worden duurzaamheidaspecten gelijk meegenomen. Het hoofdkantoor van transavia wordt een van de meest duurzame kantoorgebouwen in Nederland.


Wat doet Schiphol?

Meer weten?

Alles over wat wij doen aan verantwoord ondernemen. Hier vindt u ook het verantwoord ondernemen verslag.

Lees verder >