Om u zo goed mogelijk te helpen gebruikt schiphol.nl cookies

Aangepast baangebruik op Schiphol door aanleg nieuwe taxibaan.

In juni is Amsterdam Airport Schiphol gestart met de aanleg van een nieuwe taxibaan.Deze nieuwe taxibaan is nodig om het aantal vliegtuigen dat de Kaagbaan oversteekt van en naar het vrachtplatform te verminderen. De nieuwe taxibaan komt ten zuidoosten van de Kaagbaan te liggen en wordt in twee fases gerealiseerd. Fase twee van de werkzaamheden start op 25 augustus en duurt naar verwachting tot en met 26 september.

De Kaagbaan is gedurende deze periode geheel of gedeeltelijk buiten gebruik.

25 t/m 31 augustus:
Kaagbaan volledig buiten gebruik.

31 augustus t/m 21 september:
Kaagbaan overdag beperkt beschikbaar voor landend verkeer. In de avond en de nacht is de baan buiten gebruik.

21 september t/m 26 september:
Kaagbaan volledig buiten gebruik.

Dit heeft afwijkend baangebruik tot gevolg: de Aalsmeerbaan wordt gedurende de dag intensiever gebruikt. De Zwanenburgbaan wordt vaker ingezet voor landingen vanuit en starts naar het zuiden. Gedurende de nacht wordt de Zwanenburgbaan ingezet in plaats van de Kaagbaan voor starts naar het zuiden en landingen vanuit het zuiden.

Bij bijzondere weersomstandigheden zoals harde (zuid) westenwind kan het niet beschikbaar zijn van de Kaagbaan aanleiding zijn om de Buitenveldertbaan te gebruiken voor starts in westelijke richting. De Schiphol-Oostbaan zal dan worden gebruikt voor landingen over het centrum van Amsterdam. Dit geldt ook voor de nachtperiode.

Het afwijkend baangebruik zal leiden tot extra overlast, vooral in het gebied ten zuiden van Schiphol. Wij hopen op uw begrip hiervoor.

Voor meer informatie of vragen over het vliegverkeer tijdens de werkzaamheden kunt u contact opnemen met het Bewonersaanspreekpunt Schiphol (Bas). Dit kan via telefoonnummer: 020 - 6015555. Of raadpleeg de website, www.bezoekbas.nl Hier vindt u ook data van regulier en groot onderhoud.