Om u zo goed mogelijk te helpen gebruikt schiphol.nl cookies

Basistraining Safety & Security

Een deel van de medewerkers op Schiphol werkt in het airside-gebied. Dit is het gedeelte waar de vliegtuigbewegingen plaatsvinden. Gaat u voor het eerst aan airside op de platformen werken of heeft u langer dan een jaar geen platform autorisatie op uw pas gehad? Dan krijgt u een Basistraining over platformveiligheid en beveiliging. Dit geldt niet voor verlenging van passen of pasaanvragen voor alleen randwegen, bagagegebieden of terminal.

De training bestaat uit een presentatie en korte instructiefilms met voorbeelden over veiligheid- en beveiligingsonderwerpen op basis van de Schipholregels verwoord in het Zakboek Safety & Security.

De training maakt u bewust van de risico’s die er zijn op het gebied van platformveiligheid en beveiliging. Nadat u de training heeft gevolgd maakt u de test Safety & Security bij het Badge Center. Daarna kunt u uw Schipholpas afhalen. Hiervoor dient u zelf een aparte afspraak te maken via www.schiphol.nl/afspraakpas. De Schipholpas is maximaal vijf jaar geldig. Deze geeft u toegang tot de platformen.

Hoe kunt u zich opgeven voor de Basistraining S&S?
• Via uw werkgever schrijft u zich in voor de Basistraining Safety & Security bij het Veiligheidstrainingscentrum (VTC Schiphol): Meer informatie Basistraining Safety & Security.
• U kunt zich pas opgeven voor de training als uw werkgever is geregistreerd bij het Badge Center en VTC Schiphol. Deelname aan de training kost EUR 70 per persoon.
• Zonder geldig legitimatiebewijs (bij niet-Nederlandse nationaliteit een paspoort en geldige verblijfsvergunning en stempel) kunt u niet aan de training deelnemen. Een rijbewijs geldt niet als geldig legitimatiebewijs.


De training vindt plaats in de trainingsruimte van VTC Schiphol, in het Schipholgebouw aan de Evert van de Beekstraat 202. Het Badge Center is daar eveneens gevestigd.Veiligheidstrainingscentrum

Wij verzorgen verschillende opleidingen op het gebied van veiligheid voor medewerkers van niet-professionele en professionele hulpdiensten.

Lees verder >