Om u zo goed mogelijk te helpen gebruikt schiphol.nl cookies

Basistraining Safety & Security

Een deel van de medewerkers op Schiphol werkt in het airside-gebied. Dit is het gedeelte waar de vliegtuigbewegingen plaatsvinden. Ga je voor het eerst aan airside op de platformen werken of heb je langer dan een jaar geen platform autorisatie op je pas gehad? Dan krijg je een Basistraining over platformveiligheid en beveiliging. Dit geldt niet voor verlenging van passen of pasaanvragen voor alleen randwegen, bagagegebieden of terminal.

De training bestaat uit een presentatie en korte instructiefilms met voorbeelden over veiligheid- en beveiligingsonderwerpen op basis van de Schipholregels verwoord in het Zakboek Safety & Security.

De training maakt je bewust van de risico’s die er zijn op het gebied van platformveiligheid en beveiliging. Nadat je de training hebt gevolgd maak je de test Safety & Security bij het Badge Center. Daarna kun je jouw Schipholpas afhalen. Hiervoor dien je zelf een aparte afspraak te maken. De Schipholpas is maximaal vijf jaar geldig. Deze geeft je toegang tot de platformen.

Afspraak maken

Hoe kun je je opgeven voor de Basistraining S&S?

  • Via je werkgever schrijf je je in voor de Basistraining Safety & Security bij het Veiligheidstrainingscentrum (VTC Schiphol): Meer informatie Basistraining Safety & Security.
  • Je kunt je pas opgeven voor de training als je werkgever is geregistreerd bij het Badge Center en VTC Schiphol. Deelname aan de training kost €70,00 per persoon.
  • Zonder geldig legitimatiebewijs (bij niet-Nederlandse nationaliteit een paspoort en geldige verblijfsvergunning en stempel) kun je niet aan de training deelnemen. Een rijbewijs geldt niet als geldig legitimatiebewijs.

De training vindt plaats in de trainingsruimte van VTC Schiphol, in het Schipholgebouw aan de Evert van de Beekstraat 202. Het Badge Center is daar eveneens gevestigd.Veiligheidstrainingscentrum

Wij verzorgen verschillende opleidingen op het gebied van veiligheid voor medewerkers van niet-professionele en professionele hulpdiensten.

Lees verder >