Om u zo goed mogelijk te helpen gebruikt schiphol.nl cookies

Basistraining Safety & Security

Een deel van de medewerkers op Schiphol werkt in het airside-gebied. Dit is het gedeelte waar de vliegtuigbewegingen plaatsvinden. Gaat u voor het eerst aan airside op de platformen werken of heeft u langer dan een jaar geen platform autorisatie op uw pas gehad? Dan krijgt u een Basistraining over platformveiligheid en beveiliging. Dit geldt niet voor verlenging van passen of pasaanvragen voor alleen randwegen, bagagegebieden of terminal.

De training bestaat uit een presentatie over veiligheid- en beveiligingsonderwerpen op basis van de Schipholregels verwoord in het Zakboek Safety & Security. Gezamenlijk maakt u vervolgens een rondrit met de bus over airside/Schiphol-Centrum.

De training maakt u bewust van de risico’s die er zijn op het gebied van platformveiligheid en beveiliging. Als u deze training heeft gevolgd, kunt u een Schipholpas met een geldigheid van maximaal vijf jaar aanvragen. Deze geeft u toegang tot de platformen.

Hoe kunt u zich opgeven voor de Basistraining S&S?

  • U kunt zich opgeven voor de Training als uw werkgever is geregistreerd bij Access & Area Control. Als dit niet het geval is moet uw bedrijf zich eerst registreren. Deelname aan de training kost EUR 70 per persoon.
  • Via uw werkgever schrijft u zich in voor de Basistraining Safety & Security bij het Veiligheids Trainings Centrum (VTC) via vtc@schiphol.nl.
  • Zonder onderstaande documenten kunt u niet aan de Training deelnemen:
    • Geldig legitimatiebewijs (bij niet-Nederlandse nationaliteit een paspoort en geldige verblijfsvergunning en stempel). Een rijbewijs geldt niet als geldig legitimatiebewijs.
    • Origineel en ondertekend Aanvraagformulier Schipholpas.
    • Originele ‘Verklaring van Geen Bezwaar’ van de Koninklijke Marechaussee.


De training vindt met ingang van 12 augustus 2013 plaats in de trainingsruimte van het VTC, in het Schipholgebouw aan de Evert van de Beekstraat 202. Het Badge Center is daar eveneens gevestigd.Veiligheidstrainingscentrum

Wij verzorgen verschillende opleidingen op het gebied van veiligheid voor medewerkers van niet-professionele en professionele hulpdiensten.

Lees verder >