Om u zo goed mogelijk te helpen gebruikt schiphol.nl cookies

Suggesties & klachten

Wij horen graag van de gebruikers van onze passen of alles goed verloopt. Wellicht heeft u suggesties of klachten over het aanvragen van een Schipholpas Personen, Schiphol Dagpas Personen, Schiphol Bezoekerspas Personen of een Schipholpas Voertuigen.. Vul dan onderstaand formulier in. Geef daarbij zo precies mogelijk aan waar het om gaat.

Heeft u suggesties die kunnen bijdragen aan een verdere verbetering van de processen binnen Access & Identification Center (AIC)*, of zijn zaken niet verlopen zoals u graag gezien zou hebben? Vul dan snel onderstaand formulier in en klik op ‘verzend’. Alle suggesties en klachten worden in behandeling genomen.

Voor klachten/ suggesties van algemene aard, dus niet bestemd voor AIC, kunt u terecht bij het Customer Contact Center, telefoonnummer 0900-0141, EUR 0,40 p.m.

*Denk hierbij aan het afhalen, verlengen of inleveren van de Schipholpas, het aanmelden van bedrijven voor het verkrijgen van toegang tot gebieden op Schiphol, of de afhandeling rondom de facturen van AIC.