Om u zo goed mogelijk te helpen gebruikt schiphol.nl cookies

Tax free en BTW

Op Schiphol kunt u tegen taxfree prijzen kopen. Dat betekent dat u op Schiphol voordeliger uit bent dan elders in Nederland. Waarheen u ook vliegt.

Uw voordeel
Kopen tegen de prijs die geldt bij vluchten buiten de Europese Unie. Ongeacht uw bestemming. Met uitzondering van drank en tabak. Hiervoor moet u namelijk belasting en accijns betalen. Dit houdt in dat u hiervoor de normale winkelprijzen betaalt.

De Europese Unie
De volgende landen behoren tot de Europese Unie: België, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië en Noord-Ierland, Kroatië, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Zweden, Cyprus (Griekse deel), Estland, Hongarije, Letland, Litouwen, Malta, Polen, Roemenië, Slovenië, Slowakije en Tsjechië. Er geldt een uitzondering voor de Kanaaleilanden en de Canarische eilanden, als u vliegt naar deze bestemmingen kunt u wel drank en tabak taxfree kopen.

Buiten de Europese Unie
Stapt u over op een luchthaven binnen de Europese Unie om door te vliegen naar een niet-EU land? Dan hoeft u ook voor tabak en drank geen belasting en accijns te betalen. Geef dit aan bij de kassa.

BTW-teruggave
Iedereen die woonachtig is buiten de Europese Unie kan in Nederland de BTW terugvorderen op alle aankopen. Hiervoor gelden specifieke voorwaarden. U kunt hiervoor rechtstreeks telefonisch contact opnemen met de douane Schiphol +31 (0)20 – 316 47 00 of Global Blue +31 (0)23 – 524 19 09.

BTW teruggave / Tax Free refund?
Passagiers kunnen terecht bij Global Blue, Vatfree.com (vertrekhal 2) of ABN AMRO Lounge 2 + 3.

Procedure voor iedereen met een Global Blue Tax Free Form of een kassabon.

Vóór inchecken:
Gaat de reiziger met het Global Blue Tax Free Form, vluchtgegevens, paspoort en artikelen naar het Global Blue Tax Free Refund Office in Vertrek 3 (achter balie 22). Global Blue controleert de uitvoer en regelt direct de
terugbetaling of verzorgt verdere toelichting.

Indien Global Blue gesloten:
Voor de vertrekkende passagiers geldt dat het Global Blue Tax Free Form eerst bij de Douane moet worden afgestempeld om daarna gebruik te maken van één van de brievenbussen van

Global Blue die te vinden zijn bij:
- Douanekantoor corridor tussen vertrekhal 2 en 3
- ABN AMRO Lounge 2 (balie1)
- Global Blue Vertrek 3
- Global Blue Lounge 3

Om de passagier niet onnodig te laten lopen stelt Global Blue de volgende verwijzing voor:
- Passagiers in Vertrek 3 en lounge 3 verwijzen naar balie Global Blue V3/L3
- Passagiers in

ANVR aangesloten reisprofessionals profiteren van 40% Schiphol Smart Parking korting. Ga je langer dan 3 dagen weg? Dan is Schiphol Smart Parking de voordeligste manier om betrouwbaar te parkeren óp Schiphol.

Terugkomst in Nederland:
• Als de passagier terugkeert uit een land buiten de Europese Unie, krijgt de passagier te maken met de invoerbepalingen van Nederland
• Als de passagier landt op Schiphol heeft de passagier geen boardingpass meer en kan dus ook niet meer winkelen bij See Buy Fly. Uiteraard kunnen er nog wel aankopen gedaan worden in Schiphol Plaza weliswaar niet Taxfree.
• See Buy Fly-artikelen vallen onder de World Wide Guarantee regeling. Informatie is te verkrijgen bij de winkels.