Om u zo goed mogelijk te helpen gebruikt schiphol.nl cookies

Tax free en BTW

Op Schiphol kunt u tegen taxfree prijzen kopen. Dat betekent dat u op Schiphol voordeliger uit bent dan elders in Nederland. Waarheen u ook vliegt.

Uw voordeel
Kopen tegen de prijs die geldt bij vluchten buiten de Europese Unie. Ongeacht uw bestemming. Met uitzondering van drank en tabak. Hiervoor moet u namelijk belasting en accijns betalen. Dit houdt in dat u hiervoor de normale winkelprijzen betaalt.

De Europese Unie
De volgende landen behoren tot de Europese Unie: België, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië en Noord-Ierland, Kroatië, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Zweden, Cyprus (Griekse deel), Estland, Hongarije, Letland, Litouwen, Malta, Polen, Roemenië, Slovenië, Slowakije en Tsjechië. Er geldt een uitzondering voor de Kanaaleilanden en de Canarische eilanden, als u vliegt naar deze bestemmingen kunt u wel drank en tabak taxfree kopen.

Buiten de Europese Unie
Stapt u over op een luchthaven binnen de Europese Unie om door te vliegen naar een niet-EU land? Dan hoeft u ook voor tabak en drank geen belasting en accijns te betalen. Geef dit aan bij de kassa.


Btw-teruggave
Iedereen die woonachtig is buiten de Europese Unie kan de btw terugvorderen op alle EU-aankopen, wanneer u die meeneemt naar uw domicilie. Hiervoor gelden specifieke voorwaarden. U kunt hiervoor contact opnemen met de Belasting Telefoon Douane: 0800 0143 (gratis servicenummer) of met een van de tax refund service verleners.

Meer informatie:

Terugkomst in Nederland:
• Als de passagier terugkeert uit een land buiten de Europese Unie, krijgt de passagier te maken met de invoerbepalingen van Nederland
• Als de passagier landt op Schiphol heeft de passagier geen boardingpass meer en kan dus ook niet meer winkelen bij See Buy Fly. Uiteraard kunnen er nog wel aankopen gedaan worden in Schiphol Plaza weliswaar niet Taxfree.
• See Buy Fly-artikelen vallen onder de World Wide Guarantee regeling. Informatie is te verkrijgen bij de winkels.