Om u zo goed mogelijk te helpen gebruikt schiphol.nl cookies

Rijksmuseum Amsterdam Schiphol

In het Rijksmuseum Schiphol is permanent een tentoonstelling van tien werken van Hollandse meesters uit de Gouden Eeuw te zien, uit de collectie van het Rijksmuseum. Verder worden er tijdelijke tentoonstellingen met een Hollands thema getoond.


Tentoonstelling Typically Dutch

Rijksmuseum Schiphol viert zijn tienjarig bestaan op de luchthaven met een tentoonstelling van schilderijen met typisch Nederlandse thema’s: het waterrijke vlakke landschap, de steden, de vorsten, de burgers en hun gezinnen. Het Nederland dat iedereen kent, gezien door de ogen van kunstenaars als Frans Hals, Johan Barthold Jongkind, Jan Toorop en Karel Appel. Samen geven zij een voorproefje van het nieuwe Rijksmuseum dat in april 2013 in volle glorie heropent en waar straks meer dan 8.000 objecten het mooiste tonen dat Nederland te bieden heeft aan kunst en geschiedenis, van de Middeleeuwen tot nu.

Eerste in de wereld

Op 9 december 2002 opende ZKH Prins Willem-Alexander `s werelds eerste kunstmuseum op een vliegveld dat toegankelijk is voor passagiers achter de paspoortcontrole: Rijksmuseum Schiphol. Voor het museum - een gezamenlijk initiatief van Amsterdam Airport Schiphol en het Rijksmuseum – werd een zwevende goudkleurige ruimte van 160 m2 ontworpen door architectenbureau Benthem Crouwel Architects, bekend van het onlangs geopende Stedelijk Museum Amsterdam. Sinds de opening bezochten 150.000 tot 200.000 mensen jaarlijks de twee tot drie wisselende tentoonstellingen, veelal met aansprekende Hollandse thema’s en schilderijen van de beroemde oude meesters. De werken komen allen uit de collectie van het Rijksmuseum.Locatie

Het Rijksmuseum Schiphol is te vinden op de Holland Boulevard, in het gebied achter de paspoortcontrole tussen de E- en de F-Pier.

Openingstijden & Entree

Het museum is elke dag open van 07.00 tot 20.00 uur.
De toegang tot het Rijksmuseum op Schiphol is gratis!

Museumshop

Bij het Rijksmuseum Schiphol vindt u een eigentijdse Museum Shop met Dutch Design en Rijksmuseumsouvenirs.

Meer informatie

Het Rijksmuseum Schiphol is een gezamenlijk initiatief van het Rijksmuseum Amsterdam en Amsterdam Airport Schiphol. Het Rijksmuseum is het enige museum in de wereld dat een dependance heeft op een luchthaven en Schiphol de eerste luchthaven met een museum in de terminal. Het museum werd op 9 december 2002 officieel geopend door Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje.
Rijksmuseum Amsterdam

Kijk voor meer informatie over het Rijksmuseum in Amsterdam op www.rijksmuseum.nl.

ING is exclusief hoofdsponsor van Rijksmuseum Schiphol.
Rijksmuseum

Johan Barthold Jongkind
Molens bij Rotterdam, 1857


Rijksmuseum