Om u zo goed mogelijk te helpen gebruikt schiphol.nl cookies

Shop & collect

Heeft u aankopen gedaan die u liever niet mee neemt op reis? Maak dan gebruik van Shop & Collect!

U kunt nu uw aankopen gratis achterlaten bij ons op de luchthaven en bij terugkomst van uw reis weer ophalen.

Voordeel Shop & Collect

  • Zo veel kopen als u wilt (ook handig voor thuis)
  • Geen overbodige bagage 
  • Geen risico op onnodige beschadiging 
  • Veilig opgeborgen

Voor wie is deze service?

Iedereen die vliegt op een bestemming binnen de Europese Unie* en binnen 30 dagen zijn aankopen weer ophaalt, kan gebruik maken van de Shop & Collect service. Schiphol Amsterdam dient dan wel de eindbestemming te zijn.

Hoe maakt u gebruik van deze service?

In elke winkel kunt u bij het afrekenen aangeven dat u gebruik wilt maken van Shop & Collect.

U betaalt de artikelen op het moment van aankoop. Wij verpakken uw aankopen in een verzegelde tas bij de kassa. Deze tas wordt op een veilige plaats bewaard. U ontvangt een afhaalbewijs met een plattegrond om uw tas later op te kunnen halen. Zo kunt u gemakkelijk en snel de Shop & Collect balie vinden bij terugkomst.

SMS service

Om het u nog makkelijker te maken bieden wij u de gratis sms-service.  Tijdens de aankoop vermeldt u aan de kassa dat u graag een sms bericht ontvangt om u te herinneren aan het ophalen van uw aankopen. U geeft aan op welke dag u terugkomt op Amsterdam Airport Schiphol en u geeft de kassamedewerker uw mobiele nummer. Binnen een paar seconden ontvangt u een gratis sms, waardoor wij zeker weten dat wij het goede mobiele nummer hebben genoteerd.

Een dag voordat u terugkomt op onze luchthaven ontvangt u een gratis sms-bericht met de melding dat u de volgende dag uw aankopen kunt ophalen bij de Shop & Collect balie.

24 uur per dag ophalen

Ophalen van uw aankopen kan 24 uur per dag en 7 dagen per week. Tussen 22.00 en 06.00 uur zijn de medewerkers van de afhaalbalie via een intercom op te roepen. Zij zullen binnen een aantal minuten naar de afhaalbalie komen om uw aankopen te overhandigen.


De Shop & Collect lockerkast is te vinden op Schiphol Plaza bij Aankomst 1. De lockerkast is 24 uur per dag beschikbaar.


 Heeft u assistentie nodig?
Het kan voorkomen dat u assistentie nodig heeft. Is uw pakket bijvoorbeeld te groot voor de lockers, dan geeft het digitale scherm van de lockerkast aan, dat uw pakket bij de servicebalie opgehaald kan worden.

Servicebalie
De servicebalie van Shop &Collect is 24 uur per dag geopend en bevindt zich vlakbij de lockerkast. U neemt tegenover de gele informatiebalie op het Kelderplein (tussen Aankomst 1 en 2) de lift of trap naar beneden en daar bevindt zich de Shop & Collect balie.

Onze servicemedewerkers zijn 24 uur bereikbaar via telefoonnummer: 0031 (0)20 601 23 03


* De volgende landen horen bij de Europese Unie: Oostenrijk, België, Bulgarije, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Engeland (m.u.v. Kanaaleilanden), Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Spanje (m.u.v. de Canarische eilanden) en Zweden.