Om u zo goed mogelijk te helpen gebruikt schiphol.nl cookies

FAQ Schiphol Visitors Parking

Wat is Schiphol Vistors Parking?

Schiphol Visitors Parking is speciaal voor een kort bezoek aan Schiphol. Als u iemand gaat halen of brengen en hier wat langer de tijd voor wilt nemen. Bijvoorbeeld om nog even te shoppen op Schiphol Plaza of het vliegtuig wilt uitzwaaien vanaf het panoramaterras. U parkeert bij de Terminal, op ongeveer twee minuten loopafstand van de incheckbalie. Uw auto staat overdekt geparkeerd en camera’s bewaken 24/7 uw voertuig.

Als u iemand snel wilt ophalen, is Schiphol Short Stop Parking geschikter (eerste kwartier gratis parkeren). Wilt u meer comfort, rust en ruimte tijdens het ophalen en/of wegbrengen parkeer dan in Schiphol Excellence Parking. Voor de Vertrek- en Aankomsthal is alleen laden en lossen toegestaan.

Waarom wordt mijn kenteken geregistreerd?

Het kentekenregistratiesysteem is ingesteld om de veiligheid van de parkeerterreinen te verhogen. Bij het uitrijden wordt namelijk gecontroleerd of de combinatie van de parkeerkaart en het kenteken hetzelfde is als bij de ingang. Wanneer dit niet het geval is, zal de uitrijding worden geblokkeerd, dit om te voorkomen dat iemand zonder de juiste parkeerkaart met uw auto uit kan rijden. Daarnaast kan de registratie worden gebruikt om een nieuwe parkeerkaart aan te maken bij de servicebalie, wanneer u uw kaartje heeft verloren.

Administratiekosten, die voorheen werden berekend, zijn niet meer nodig. Tot slot is het mogelijk om een reservering te maken via www.schiphol.nl/parkeren en in te rijden met uw kenteken, wanneer u daarvoor kiest.

Waarom is parkeren betrouwbaarder wanneer mijn kenteken wordt geregistreerd?

Uw parkeerkaart of creditcard vormt op deze manier een unieke combinatie, zodat uw voertuig alleen de garage kan verlaten met dezelfde kaart die u bij het inrijden heeft getrokken, of in het geval van een creditcard heeft ingevoerd. Dit gaat diefstal tegen.

Wanneer wordt mijn kenteken geregistreerd?

Zodra u een van de parkeerterreinen op Schiphol betreedt met uw voertuig, wordt uw kenteken geregistreerd in ons Parkeer Management Systeem. Dit is zichtbaar doordat uw kenteken bij het inrijden op uw parkeerkaartje wordt geprint. Zodra u uitrijdt wordt uw kenteken uit het Parkeer Management Systeem verwijderd. Zodra u een reservering maakt via www.schiphol.nl/parkeren en als inrijmethode kenteken selecteert, wordt uw kenteken ook in ons systeem geregistreerd zodat u herkend kunt worden bij het inrijden en wij de reservering kunnen uitvoeren.

Worden mijn kentekengegevens opgeslagen nadat ik ben uitgereden?

Als u geen reservering heeft gemaakt worden uw kentekengegevens uit ons systeem gehaald, zodra u ons parkeerterrein verlaat. Wanneer u gereserveerd heeft, worden uw kentekengegevens uit ons systeem gehaald zodra deze niet meer nodig zijn voor de uitvoering en nazorg van de reservering.

Wat doet Schiphol Parking met de kentekengegevens?

De kentekengegevens staan in ons Parkeer Management Systeem tot het moment van uitrijden, tenzij sprake is van een reservering op kenteken in welk geval de kentekengegevens gebruikt worden voor de uitvoering en nazorg van de reservering. De gegevens worden niet gedeeld met partijen anders dan Schiphol Parking, tenzij wij dit moeten doen op basis van een wettelijke verplichting. Er is ook geen koppeling met het RDW.

Hoe kunt u betalen?

 • U rijdt tot aan de slagboom van de parkeerfaciliteit.
 • Vervolgens trekt u een parkeerkaart.
 • Bij terugkomst betaalt u, na het insteken van uw parkeerkaart in de betaalautomaat contant, met pin of met creditcard.
 • De betaalmogelijkheden kunnen verschillen per automaat. Dit staat aangegeven op de automaat.
 • Nadat u betaald heeft kunt u aan de slagboom uitrijden met de ingevoerde parkeerkaart.
 • Het is ook mogelijk om met een creditcard in- en uit te rijden zonder een parkeerkaart te trekken en/of te betalen bij een betaalautomaat. Het verschuldigde parkeerbedrag wordt direct van de creditcard afgeboekt bij en uitrijden. U ontvangt altijd een kwitantie. Let op dat wel dezelfde creditcard gebruikt bij het in- en uitrijden.
Let op: U dient ook een pincode in te voeren tijdens creditcard betalingen

Hoe veilig staat mijn auto?

 • Wij bewaken uw auto’s 24/7 middels camera’s
 • Daarnaast voeren wij regelmatig surveillances uit op de parkeerterreinen
 • Onze serviceloge en regiecentrum op P1 is 24/7 bemand
 • Wij houden extra lichthoeveelheid aan zodat sneller ongewenst gedrag bemerkt kan worden
 • Er bevinden zich in alle garages alarmknoppen (signaalrood aangegeven) een noordoproep kunt doen. Binnen enkele minuten wordt u geassisteerd door de op dat moment noodzakelijke hulpdienst en/of onze beheerders.