Om u zo goed mogelijk te helpen gebruikt schiphol.nl cookies

FAQ's Schiphol Privium Parking

Wat is Schiphol Privium Parking?

Als Privium Plus lid bent u gewend aan snelheid, comfort en voorrang. Schiphol Privium Parking biedt u deze kwaliteiten ook aan voor parkeren. Bij een korte reis kunt u als Privium Plus lid parkeren op de speciale Privium parkeerplaatsen vooraan op Parking P1 & P2. De speciale Privium sectie in P1 & P2 bevindt zich het dichtst bij de Terminal. Voor een reis langer dan 3 dagen zijn er voor Privium Plus leden speciaal gereserveerde parkeerplaatsen vooraan op Park & Travel 3 (P3).

Wat is de route naar Schiphol Privium Parking?

Schiphol Privium Parking is gelegen op Schiphol Centrum als u de borden ‘parkeren’ volgt. De afritten van Privium Parking P1 en P2 liggen een paar 100 meter achter elkaar. Is P1 vol dan kunt u altijd gemakkelijk terecht op P2.

Hoe kan ik Schiphol Privium Parking inrijden?

Steek uw geldige Privium Plus kaart in de kaartlezer bij de ingang. De slagboom zal opengaan.

Bij het uitrijden kunt u uw Privium Plus kaart weer invoeren in de kaartlezer bij de uitgang, het verschuldigde bedrag wordt weergegeven op de display. U kunt betalen met een creditcard door deze achter de Privium Plus kaart aan in te voeren.

Indien u gereserveerd heeft, rijdt u in en uit met de Privium Plus kaart. (Werkt uw Privium Plus kaart niet, drukt u dan op de intercom en vraag om instructies van één van onze medewerkers).

Is het mogelijk om een parkeerplaats te reserveren in Schiphol Privium Parking?

Ja, het is mogelijk een parkeerplaats vooraf te reserveren. Dit kan tot minimaal 24 uur voor aankomst bij de parkeergarage en maximaal vanaf 6 maanden van te voren.
U kunt reserveren en betalen met uw creditcard of via uw bankrekening met iDEAL.

Indien u wilt reserveren gaat u naar schiphol.nl/parkeren. Daar vult u uw 6-cijferige Privium nummer in gevolgd door uw 4 cijferige kaartnummer. In totaal vult u 10 cijfers in. Hieronder ziet u waar deze cijfers staan. Let op dat u deze correct invult!

Hoe kan ik inrijden nadat ik een reservering heb gemaakt?

Indien u gereserveerd heeft, rijdt u in en uit met de Privium Plus kaart.

Heeft u langer geparkeerd dan de gereserveerde periode dan wordt het verschuldigde bedrag automatisch bij de uitgang afgeboekt en krijgt u een kwitantie van het betaalde bedrag. Het tarief voor langer parkeren dan de gereserveerde periode is hetzelfde als het oprijtarief voor Schiphol Privium Parking.

Kan ik een dag later oprijden dan de aangegeven begindatum?

Ja, dat kan. U kunt tot een dag later parkeren. Wanneer u langer staat dan de gereserveerde periode, betaalt u voor de periode dat u extra parkeert. Het tarief voor langer parkeren dan de gereserveerde periode is hetzelfde als het oprijtarief voor Schiphol Privium Parking.

Hoe kan ik betalen voor Schiphol Privium Parking?

Bij het uitrijden kunt u uw Privium Plus kaart weer invoeren in de kaartlezer bij de uitgang, het verschuldigde bedrag wordt weergegeven op de display. U kunt betalen met een creditcard door deze achter de Privium Plus kaart aan in te voeren.
U ontvangt automatisch een kwitantie.

Via uw reservering

Wanneer u heeft gereserveerd is er reeds betaald en is het verschuldigde bedrag al van uw creditcard of bankrekening afgeschreven. Zodra u vervolgens parkeert hoeft u niet meer te betalen mits u binnen de gereserveerde periode blijft. Mocht u langer parkeren dan wordt deze tijd apart in rekening gebracht en via uw creditcard verrekend bij het uitrijden.

Ik ben ingereden met mijn (oude) Privium Plus kaart maar ik heb net een nieuwe Privium Plus kaart gekregen. Hoe kan ik nu uitrijden?

Indien u een nieuwe Privium Plus kaart heeft dient u zich te melden bij de service balie in de traverse (wandelgang) van P1. Uw oude kaart wordt dan uit het systeem gehaald en er kan bij de kassa betaald worden. U ontvangt een uitrijkaart en kan de volgende keer met uw nieuwe Privium Plus kaart inrijden.

Op welke verdieping is de loopbrug naar de B/C pier gebouwd in P2?

De brug hangt tussen de 2e verdieping van P2 en de Terminal.