Om u zo goed mogelijk te helpen gebruikt schiphol.nl cookies

Paspoortproblemen

Heeft u een Nederlands paspoort? En bent u die vergeten mee te nemen of is deze verlopen? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om toch nog op reis te gaan.

Spoedprocedure voordat u op reis gaat

Als u ontdekt dat uw paspoort verlopen is, dan moet u zo snel mogelijk contact opnemen met de gemeente waar u staat ingeschreven. Bij uw gemeente kunt u namelijk een spoedprocedure laten starten om uw paspoort versneld te laten verlengen. Dit duurt gemiddeld 1 à 2 dagen.

Nooddocument aanvragen op Schiphol

Ontdekt u pas vlak voor vertrek dat uw paspoort verlopen is? Dan kunt u in uitzonderlijke gevallen en onder strikte voorwaarden een nooddocument aanvragen bij het Bureau Nooddocumenten van de Koninklijke Marechaussee op Schiphol. Per geval wordt beoordeeld of u in aanmerking komt voor een nooddocument. Lees voordat u vertrekt naar Schiphol daarvoor eerst zorgvuldig alle voorwaarden van de Marechaussee.

Paspoort gestolen

Is uw paspoort gestolen? Dan moet u aangifte doen bij de politie. Ook op Schiphol vindt u een politiepost van de Koninklijke Marechaussee, namelijk op Schiphol Plaza.


Heeft u een klacht, compliment of suggestie over het gedrag van de Koninklijke Marechaussee? Meld dit dan via dit formulier.Paspoortproblemen

Security Scan

De Security Scan op Amsterdam Airport Schiphol wordt ingezet bij de security - en douane controle van passagiers.

Lees verder >