Om u zo goed mogelijk te helpen gebruikt schiphol.nl cookies

Inchecken

Thuis inchecken

Om uw reis ontspannen te beginnen, kunt u thuis online inchecken via internet. Dit kan op de website van de luchtvaartmaatschappij. Bekijk hier het overzicht.

Door thuis online in te checken hoeft u op Schiphol alleen nog uw ruimbagage af te geven, wat een tijdsbesparing kan opleveren. U kunt vaak al uren vooraf online inchecken, zodat u daar op Schiphol niet meer over na hoeft te denken. Daarnaast kunt u bij de meeste luchtvaartmaatschappijen zelf een stoel selecteren: hoe eerder u incheckt, hoe meer keuze er is.

Self-service check-in

U kunt ook gebruik maken van een van de talrijke Self-service check-in kiosken op Schiphol. Self-service check-in is snel, comfortabel en makkelijk. Dit houdt in dat u zelf incheckt met behulp van machines (kiosken). De kiosken staan vlakbij de incheckbalies van de luchtvaartmaatschappijen, op Schiphol Plaza en in de WTC Traverse.

Ook passagiers die via de Self-service kiosken op de luchthaven inchecken dienen ruim op tijd op de luchthaven aanwezig te zijn voor hun vlucht.
Inchecken bij de balie

U kunt ook inchecken op de luchthaven bij de balie van de betreffende luchtvaartmaatschappij. Houdt u er rekening mee dat dit meer tijd kan kosten dan vooraf inchecken. Als algemene richtlijn adviseren wij de volgende inchecktijden:


  • Europese bestemming minimaal 2 uur voor de vertrektijd
  • Bestemming buiten Europa minimaal 3 uur voor de vertrektijd.

 

De incheckbalies zijn als volgt te vinden:

  • Vertrek 1: balie rij 1 t/m 8
  • Vertrek 2: balie rij 9 t/m 16
  • Vertrek 3: balie rij 17 t/m 32

 

Wij adviseren u om ruim voor de geplande vertrektijd in te checken. Raadpleeg hiervoor de instructies op uw ticket en voorwaarden van uw luchtvaartmaatschappij, reisbureau of touroperator.

Reist u in vakantieperiodes via Amsterdam Airport Schiphol, dan adviseren wij u om ruimere tijden aan te houden. Door de grote drukte kunnen de wachttijden langer zijn.


EU-regels handbagage

Check van tevoren wat de EU-regels zijn voor het meenemen van vloeistoffen en gels of scherpe voorwerpen in uw handbagage.


Privium


Security Scan

De Security Scan op Amsterdam Airport Schiphol wordt ingezet bij de security - en douane controle van passagiers.

Lees verder >