Om u zo goed mogelijk te helpen gebruikt schiphol.nl cookies

Controles bij vertrek

Op de luchthaven Amsterdam Airport Schiphol vinden controles plaats zowel bij vertrek als bij aankomst. Dit hangt af van het land waar u naartoe reist of vandaan komt.


Paspoortcontrole bij vertrek

U checkt in bij de balie van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Of u maakt gebruik van de self-service check-in. Met uw boarding card en paspoort komt u bij de centrale controlepost van de Koninklijke Marechaussee. Als u naar een Schengenland reist, dan hoeft u alleen uw boarding card te laten zien.


Veiligheidscontrole bij vertrek

Vliegt u naar een Schengenland, dan volgt na de controle van de boarding card de securitycontrole van u als passagier en uw handbagage. Reist u naar een niet-Schengenland, dan vindt deze controle plaats bij de gate. Bekijk hiervoor de instructiefilm.


Invoer van handelsgoederen

Voor zowel het in- als het uitvoeren van goederen bestemd voor de handel moet u zich bij het douanekantoor in Vertrekhal 3 melden. Dit geldt ook voor het invoeren van  artikelen zoals beschermde dier- en plantensoorten, nagemaakte merkartikelen, kunst en antiek, drugs en medicijnen, wapens en munitie, groenten, fruit, vlees, melkproducten en huisdieren.


Schengenlanden

De Schengenlanden zijn: België, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Malta, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slovenië, Slowakije, Spanje (incl. de Canarische eilanden), Tsjechië, IJsland, Zweden en Zwitserland. Klacht melden beveiligingscontrole

Indien u een  klacht heeft over de security controle of een beveiligingsmedewerker kunt u terecht bij de Afdeling Handhaving en Toezicht van de Koninklijke Marechaussee District Schiphol.


Security Scan

De Security Scan op Amsterdam Airport Schiphol wordt ingezet bij de security - en douane controle van passagiers.

Lees verder >