Om u zo goed mogelijk te helpen gebruikt schiphol.nl cookies

Controles bij aankomst

Bij aankomst op de luchthaven Schiphol moet u in het bezit zijn van een geldig paspoort. Dit wordt bij vertrek naar Schiphol gecontroleerd door de Koninklijke Marechaussee. Reist u vanaf een land buiten de Schengenlanden, dan zal deze controle ook op Amsterdam Airport Schiphol plaatsvinden.

Controles bij aankomst
Via de borden "Baggage hall" "Arrivals hall" komt u bij de paspoortcontrole (indien van toepassing). Na de paspoortcontrole kom u in de bagagehal bij de bagagebanden op de begane grond. Als u uw bagage heeft opgehaald loopt u langs de douane, die een controle zou kunnen uitvoeren.Als u niets heeft aan te geven, dan kunt u via de groene doorgang doorlopen naar de aankomsthal.Hier vindt u diverse horecagelegenheden, de uitgang naar buiten alsmede het treinstation.

Contant geld
Iedereen die de Europese Unie binnenkomt of verlaat met EUR 10.000 of meer aan liquide middelen moet aangifte doen bij de Douane. Niet alleen bankbiljetten, maar ook andere waardepapieren gelden vallen onder deze regeling. Lees hier meer over op de site van de Douane.

Invoer van handelsgoederen
Voor het invoeren van goederen voor de handel moet u zich altijd bij het douanekantoor melden. Voor het invoeren van goederen die buiten het normale reizigersverkeer vallen moet u zich ook altijd bij het douanekantoor melden. Dit geldt voor artikelen zoals beschermde dier- en plantensoorten, kunst en antiek, drugs en medicijnen, wapens en munitie, groenten, fruit, vlees, melkproducten en huisdieren.

Let op: het bezit van verdovende middelen zoals hasj, cocaïne, heroïne en XTC wordt overal ter wereld zwaar bestraft. Dit geldt zowel voor landen van de Europese Unie als voor landen daarbuiten.

Visa
Voor een kort verblijf van maximaal 90 dagen in Nederland is in bepaalde gevallen een visum nodig. Dit heet het Schengenvisum. Bent u op doorreis in Nederland tijdens een internationale vlucht, dan kunt u een transitvisum nodig hebben.
 

Weet u wat u wel en niet mag meenemen en waar u op moet letten met uw reisbagage? De app Douane reizen is voor reizigers die met het vliegtuig naar Nederland reizen.

Weet u wat u wel en niet mag meenemen en waar u op moet letten met uw reisbagage? De app Douane reizen is voor reizigers die met het vliegtuig naar Nederland reizen.Video Inflight Aankomst

Video Inflight Aankomst


Security Scan

De Security Scan op Amsterdam Airport Schiphol wordt ingezet bij de security - en douane controle van passagiers.

Lees verder >