Om u zo goed mogelijk te helpen gebruikt schiphol.nl cookies

Energie

Energie is één van de belangrijkste thema’s bij het verduurzamen van Schiphol. Logisch, want door efficiënt met energie om te gaan en gebruik te maken van duurzame energie, maken we echt een verschil en dragen we bij aan een schoner milieu. Schiphol is dan ook heel actief op het gebied van energiebesparing. Er zijn al 122 energiebesparende maatregelen getroffen en daar komen er jaarlijks nog veel meer bij. Ook zijn we zelf steeds actiever op het gebied van het opwekken van duurzame energie.

 

 

LED-verlichting


Van de verlichting van reclame-masten, de Privium ClubLounge tot de bagagehal. Op steeds meer plaatsen op de luchthaven wordt LED verlichting de standaard. Lees verder

Aanwezigheidsdetectie


Door de activiteit op de luchthaven in de gaten te houden kan Schiphol op verschillende plekken de verlichting en ventilatie afstemmen op de aanwezigheid van mensen.

lees verder

Duurzame energieopwekking

Schiphol doet van alles om energie te besparen. Maar hoe kunnen we het milieu eigenlijk nog meer ontzien? Door zelf duurzame energie op te wekken natuurlijk!

Lees verder

Energiebesparende maatregelen

Naast de toepassing van LED technologie in verlichting en mediaschermen, onderneemt Schiphol nog veel meer maatregelen om zo veel mogelijk energie te besparen.

lees verder

Energiebesparingsplan Schiphol


Wie zichzelf ambitieuze doelen stelt, moet bereid zijn veel energie in de uitvoering van zijn plannen te steken. Neem Schiphol als voorbeeld.

Lees verder

Airport ParkOntspannen, werken, mensen kijken en eten & drinken in het park. Het kan nu op Schiphol in het Airport Park. Het eerste ‘stadspark’ ter wereld op een luchthaven.

Lees verder