Om u zo goed mogelijk te helpen gebruikt schiphol.nl cookies

Duurzaam Schiphol


Schiphol is een AirportCity. Een internationale ontmoetingsplaats voor ruim 49 miljoen passagiers, 60.000 werknemers en meer dan 500 bedrijven. Een knooppunt om verder te reizen per vliegtuig, trein, bus of auto. Een dynamische stad waar 24 uur per dag en 7 dagen in de week activiteit plaatsvind. Activiteiten die invloed hebben op het milieu en de omgeving.


Door te ondernemen met respect voor mens, milieu en omgeving willen we Amsterdam Airport Schiphol een stuk duurzamer maken. Duurzaamheid staat bij ons dan ook hoog op de agenda en is een belangrijk onderdeel van al onze activiteiten. Zo werken we hard aan het verbeteren van de luchtkwaliteit op en rond de luchthaven, gaan we verantwoord om met energie en zijn we druk met het vergroten van de duurzame bereikbaarheid van Schiphol.

Binnen alle duurzame activiteiten die we ondernemen staan de thema’s Energie en Mobiliteit centraal. Maar ook op het gebied van Water, Afval en Duurzaam bouwen zijn we erg actief. Schiphol heeft een bijzonder actieve en leidende rol op het gebied van duurzaamheid. Iets waar we trots op zijn en hard aan blijven werken.

Om je meer inzicht te geven in het duurzaamheidsbeleid van Schiphol hebben we de verschillende projecten per thema voor je op een rijtje gezet. Check-in op onderstaande thema’s en kijk op je gemak rond. Je zal verrast zijn van hoe duurzaam Schiphol op dit moment al is.