Om u zo goed mogelijk te helpen gebruikt schiphol.nl cookies

Check zelf ook in

Amsterdam Airport Schiphol is voortdurend bezig met het verduurzamen van de luchthaven. Maar iedereen kan op zijn eigen manier een steentje bijdrage aan duurzaamheid. En zeker ook op Schiphol.  Wat kunt u zelf doen?
 

Afval


In de terminal staan speciale afvalbakken waar je papier, plastic en restafval gescheiden weg kunt gooien. Zo kan het afval duurzaam verwerkt en zelf hergebruikt worden.

Van en naar Schiphol


Met de trein reist u het meest milieuvriendelijk. Dat is beter dan u laten wegbrengen en ophalen.

Verantwoord eten, drinken en shoppen


Steeds meer winkels en horeca-gelegenheden verkopen eerlijke producten die op een verantwoorde manier zijn geproduceerd en verhandeld. Zo wordt er op Schiphol alleen nog 100% eerlijke koffie geschonken.

Bagage


Neem geen onnodige bagage mee. Je mag 20 kilo aan bagage meenemen, maar minder mag natuurlijk ook. Zo is het vliegtuig minder zwaar beladen en stoot het minder CO2 uit.

CO2 compenseren


Als u vliegtickets boekt, compenseer dan direct de CO2 uitstoot van de vliegreis. Informeer hiernaar bij je reisbureau of kijk op de website van je vliegtuigmaatschappij.

Schiphol elektrisch


Werk je op Schiphol? Kom dan gewoon met de elektrische scooter of fiets. We hebben op Schiphol Centrum onder het Sheraton hotel elektrische oplaadpunten staan waar je gratis gebruik van kunt maken.